Tuesday, 26 January 2010

Vienkāršā ķirbju krēmzupa

Šī, manuprāt, ir visvieglāk uztaisāmā zupa un neprasa nekādu piepūli, tik cik ķirbi sagriezt. Un garšo pat tādiem eksemplāriem, kā man,kas parasti ar ķirbja kungu nav uz Tu.

lielam katlam vajadzēs:

buljona kubiciņi;
ķirbis (aptuveni trešā vai ceturtā daļa no liela ķirbja);
kafijas krējums;
zilais siers (ja negaršo zilais,var izmantot kādu citu pikantāku sieru)

Ielej katlā nedaudz ūdens, pievieno buljona kubiciņus. Sagriež ķirbi un liek katlā. Var griezt arī 7*7cm lielos gabalos,jo ķirbis izšķīdīs. Tad vāra, kamēr ķirbis izšķīst, sablenderē, lai būtu drošs,ka viss sastāvs ir vienādā konsistencē. Pielej paciņu kafijas krējuma un nedaudz pavāra. Pasniedzot, šķīvī iedrupina zilo sieru pikantumam. Ir forši arī,ja ir grauzdiņi.




No comments:

Post a comment