Tuesday 5 January 2010

Atkal vista

inese mani šausmīgi terorizē. vajagot ierakstīt vēl kādu recepti.
nu tad lai iet. viena ātrā, vieglā un garšīgā.
ar vistu un ananāsiem. foto būs tad, kad nākamreiz pati uzgatavošu. sanāk skaisti. vienmēr. patiešām.
rakstīšu tā kā pusdienām 3 cilvēkiem, bet sastāvdaļu daudzumu var mainīt atkarībā no pusdienotāju daudzuma un cepeškrāsnī liekama cepamtrauka (vislabāk stikla) lieluma.



Vista ar ananāsiem.

3 vai 4 vistu ciskas (lielās)
lielā bundža konservēti ananāsi (ripās)
2 kanēļkoka mizas nūjiņas
50 g sviests
2-3 ēdamkarotes medus
līdz 100 ml ūdens
sāls un pipari

pannā izkausē sviestu, apcep vistu no abām pusēm tā, lai smuki brūna.
cepamtraukā liek ananāsu šķēles (es parasti tās ripas sagriežu 3 daļās), lai traukam dibens noklāts (vienā kārtā). sulu no bundžas saglabā!!!!!

apcepto vistu liek uz ananāsiem.


pannā uzkarsē ananāsu sulu (es parasti lieku visu no bundžas), ūdeni, medu un kanēļkoka mizu. lai uzmet burbuli. pārlej visu vistai. uzkaisa sāli un piparus.
cepeškrāsnī iekšā. 200 grādu temperatūrā 45-55 min.
mēs parasti ēdam ar rīsiem. bet tas ir gaumes jautājums.
mmm..

No comments:

Post a Comment