Monday 25 January 2010

siltā pittas maizīte ar mozarella un spinātiem


Beidzot ir brītiņš pastāstīt Jums lielisku, ļoti vienkāršu veidu kā gardi, veselīgi,ātri un viegli pabarot izsalkušos. Tāpat, ja spinātu lietošanas propogandai vairs nestrādā Poppy the Sailor, šis ir lielisks veids, kā dabūt iekšā veselīgo zaļumu, no manas pieredzes- arī bērniem. Maizītes var pasniegt gan kā uzkodas vai papildināt ar kādiem salātiem un baudīt kā pamatēdienu.

4 ĒDĀJIEM VAJADZĒS:

4 Pittas maizītes.
Šur tur ir nopērkamas Oriental līnijas pittas maizītes, ļoti labas arī kebabu gatavošanai mājās utt. , bet ja neizdodas atrast var gatavot arī ar tortijām vai lavašu salocot tos dubultā.

Spinātus
Lieliski noder veikalā nopērkamie saldētie,smalcinātie spināti, parasti iegādājos Rimi ražojuma, jo principā atšķirības no svaigajiem nav, šie saldētie sanāk lētāki par cik ir ievākti sezonas laikā.Tāpat var sakapāt arī svaigos, ja maciņš ļauj un gribas sevi palutināt ar spinātu no siltumnīcas.

Mozarella vai Ricotta sieru, 2 bumbas
Oregano vai timiānu
Jūras sāli
Melnos piparus
Ja ir gribēšana- ķiplokus
Olīveļļu

DARAM TĀ

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
Uz pannas noklāj cepam papīru un izkārto maizītes, uz tām pirmo, ja gribās var uzlikt sasmalcinātu ķiploku.
Ja ņemiet Ķīnas ķiplokus (tos ar balto mizu), tad vienai maizītei droši var likt arī daiviņu, bet ja Latvijas (tos ar lillīgo mizu) tad viena daiviņa pietiek sešām maizītēm jeb vienkārši ar mūsu stiprajiem ķiplokiem esiet uzmanīgi.
Tad uzliek sasmalcinātus spinātus pamīšus ar sieru.
Pārkaisa ar oregano vai timiānu.
Uzpilina mazlietiņ olīveļļas katrai maizītei, nu tā lai garšvielām ir kur atdzīvoties.
Liek cepeškrāsnī un kad sieriņš ir pakusis maizītes ir gatavas.
Pasniedz siltas.

Tadā!

No comments:

Post a Comment