Monday 11 January 2010

Uzlabotie auzu pārslu cepumi

padalīšos ar auzu pārslu cepumiem.. ar recepti, protams.
tādi kā senos laikos, tikai nedaudz uzlaboti. ar dažādām ekstrām. :)

Auzu pārslu cepumi

1 glāze auzu pārslu
1 glāze miltu
1 glāze sasmalcinātu riektu un/vai žāvētu augļu (ķirši, dzērvenes, aprikozes, ananāsi utt.)
1 paciņa (200g) sviesta
1/2 glāze cukura
50g šokolādes
1 tējkarote cepamais pulveris



Auzu pārslas uz pannas nelielā sviesta daudzumā (1 ēdamkarote apmēram) apcep/apbrūnina.
Uz rupjas rīves sarīvē šokolādi (jebkādu, kāda labāk garšo). Riekstus (arī pēc patikas) un žāvētos augļus sasmalcina.
Sviestam jābūt mīkstam, tātad ne pa tiešo no ledusskapja. To kārtīgi sakuļ/samaisa ar cukuru. Pievieno pārējās sastāvdaļas.
Masa sanāk bieza.

Uz pannas veido piciņas un liek pa gabalu vienu no otras, jo parasti karstumā cepumi izplešas.
Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes. Bet vajag pavaktēt - kā kurā plītī.. :)) ir gadījies, ka piedeg.. :))


Lai garšo!

2 comments:

  1. Vai receptei nepietrukst olu? Uztaisiju bez, sanaca loti drupena mikla. Pieshaujot olas, jau kluva vairak pec miklas. Tagad gaidam, kads bus rezultaats:)

    ReplyDelete
  2. Šie cepumi ar rozīnēm man ļoti garšo pamēģināšu izgatavot arī tādus.

    ReplyDelete