Sunday 17 January 2010

dzeramais tiramisu

jāaa, pirmais dzēriens.
pavisam svaiga un tik reizi mēģināta recepte - bet garšoja gaužām labi.
atrasta jaunākajā 'mūsmāju' numurā. un ņemot vērā to, ka mascarpone un tiramisu pats ļoti garšo - šis vienkārši nevarēja negaršot.



Dzeramais tiramisu. [divām personām]


1 krūzīte espresso
1 ēd.k. garda alkohola [tika izmēģināts ar Sheridan liķieris, bet teikts, ka der arī Amaretto, balzāms, rums, brendijs vai vienkārši mandeļu sīrups]
4 ēd.k. Mascarpone
1 ēd.k. piens
1/2 tējk. vaniļas cukurs
2 ēd.k. pūdercukurs
drusku melnā šokolāde
dāmu pirkstiņi





uzvāra un atdzesē espresso, pievieno alkoholu. un salej jau pa smukumkrūzēm [efektīgāk, ja caurspīdīgās]. krūzi lej līdz pusei, ne vairāk.
Mascarponi saputo ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un pieliek arī to karoti piena. kad tas viss viendabīgā masā - ieslidina kafijas krūzēs, kad krūze pilna - to pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
un to visu kopā ēd ar dāmu pirkstiņiem.
tāds ļoti fiksais tiramisu, kas prasa maz laika.



[bet nu - 'pirkstiņus' tur iekšā neturiet, tie sadalās gana veikli]

1 comment: