Thursday 8 April 2010

lavaša aploksnes

viss vienkārši. pirmdien kopā sanāca 5 lieliskās + divas mazas - vēl lieliskākas. 5 lieliskās ņēmās pa virtuvi un taisīja uz plīts un cepeškrāsnī vairāk kā vajag. bet apmierinātas ļoti - jo viss gardum gards. 
ar savu izcilo uzkodu padalījās Ņina [tā, kas Eļektrička].

lavaša aploksnes.

lavašs
mozarella
tomāts
tomātu mērce/pasta vai kečups
garšvielas - baziliks, sāls, pipari, pesto
siers

ņem lavašu un sadala organiskos taisnstūros. nu, aptuveni 15 x 20 cm. liek uz pannas un nedaudz iesmērē ar sviestu vai neiesmērē, ja nav tāda vēlēšanās. tad katram taisnstūrim liek virsū mozarellas siera šķēli, tad tomāta ripuli, sāli, piparus, tomātu mērci, pesto, rīvētu sieru un citas vēlamās garšvielas - es noteikti neaizmirstu par svaigo baziliku.
pārloka turpu šurpu un aizdara ar koka irbulīti, lai nenāk vaļā. pēc vēlēšanās var arī ārpusi bišku ar sviestu apsmērēt un liek cepeškrāsnī uz kādiem 180-200 grādiem, 10-13 minūtēm.
gatavs!
un variācijas šim iespējamas visdažādākās - tik vajag katram pašam saprast, kas garšo.

No comments:

Post a Comment