Tuesday 6 April 2010

eskalops

gaļa.
liekas, ka es diez vai varētu būt pārliecināta veģetāriete. tāpēc vien, ka esmu ēdusi tik daudz labi pagatavotu gaļu. tiesa, ir laiks, kad arī man tā neprasās, kad varu to neēst ilgāku laiku, bet zem 'pavisam' un 'nekad' es parakstīties nevaru.

te nu tas būs - eskalops. 
to, kāpēc to mūsmājās tā sauc, vienoties nespējam. tā tāda kā gaļa 'latviešu franču gaumē' uz pannas. jo par to, kas gatavojama cepeškrāsnī - franču gaļu, rakstīju jau februārī.
['latviešu franču gaumē' jo neticu, ka franči patiešām ko tādu paši gatavo].

eskalops.

4 šķēles gabali cūkgaļas kakla karbonādes
2 vidēji sīpoli
siers
majonēze
tomātu mērce

kakla karbonādi vai labu cepešgabalu sagriež šķēlēs, nedaudz iepiparo, iesāla un uz pannas apcep no abām pusēm brūnīgu. ņem nost no pannas un cepšanai pakļauj sagriezto sīpolu. 

kad tas apzeltījies, uz pannas atgriežas iepriekš apceptie gaļas gabali, uz kuriem tiek salikti saceptie sīpoli. sīpoliem pāri - rīvēts siers. un sieram pāri majonēzes, tomātu mērces krustojums.
tad liek pannai vāku un ļauj uz lēnas uguns visam kārtīgi uzsilt, lai siers sakūst.
gatavs!

No comments:

Post a Comment