Sunday 18 April 2010

...ja tev ir tadžina

labvakar. ir aizvadīta lieliski ģimeniska nedēļas nogale. ar jūru, kurā pilns ar baltiem gulbjiem; pirmo grilēto vistas spārniņu; pirmo miegu saulē un neizbēgami - pirmajiem vasarasraibumiem uz deguna. un ne tikai.
šodien ciemojāmies manas māsas lienes virtuvē un izmantojām viņas marokāņu sautējamo trauku - tadžinu. sanāca gluži tematiski - tāds mazs virtuves "Eyjafjallajökull" vulkāns, tikai bez haosa un pelnu mākoņiem.
nekas jauns un speciāls šajā receptē atrodams nebūs. vienkārši garda un veselīga svētdienas maltīte. [jāpiebilst gan uzreiz, ka diezgan klasiku ēdienu piekritējam - tētam - tadžina 'izvirdums' likās mazāk baudāms 'tad jau labāk kādu karbonādi ar kartupeļiem'.]


dārzeņi un vistas stilbi tadžinā.

pikucis sviesta
8 vistas stilbi
3-4 burkāni
puķkāposts
sīpols
3 ķiploka daivas
2 paprikas
tomāti
žāvētas plūmes, aprikozes
kaltēti tomāti
garneles
garšvielas [kurkums, karijs, kumīns, sarkanie saldie, asie pipari, citronu sula, sāls]

uzliek tadžinas [šis izmērā paredzēts 7 pieaugušajiem] apakštrauku uz lēnas uguns sildīties un ieliek arī pikuci sviesta, lai izkūst. saliek garšvielās izmērcētus vistas stilbus [bez ādas, jo sautētā veidā tā āda nekas baudāms nav], tad burkānus [jo tiem vajag vairāk laika un siltuma, lai būtu mīksti], plūmes, pārkaisa ar garšvielām [to var darīt vairākās kārtās]. tad liek vēl tomātu daivas, puķkāpostus, papriku, kaltētos tomātus, aprikozes, un garneles. princips apmēram tāds - ka tam, kas var pagatavoties arī ar karstu tvaiku - to liek augšpusē. tad ielej tadžinā nedaudz ūdeni - nu tā 1/3 apmēram un liek virsū vāku - lai kādu 1 1/2 gatavojās uz lēnas uguns.
un principā tas arī viss - nekādas lielās mākslas nav - bet gardi un veselīgi ļoti. un variācijas iespējamas visdažādākās.
ir labi kopā ar kuskusu.

lab'apetīt!


turklāt, šīs svētdienas vakara saldajā burvīgs šķiet plombīrs ar kļavu lapu sīrupu un grauzdētām saulspuķu sēklām - garrrrdi.

1 comment:

  1. oo esmu stradajis marokaanju restuuzii un shitos labumus daudz baudiijis :)

    d

    ReplyDelete