Tuesday 16 March 2010

Kartupeļu sacepums no Indijas

Ar kursa draudzeni Līvu mēs malkojam vīnu un gatavojam veģetāras lietiņas. /Jo viņa gaļu ēd ļoooti reti../
Pēdējā reizē nolēmām pagatavot ko tādu, ko ēdam ne katru dienu!
Un te nu nāk receptīte! :)
 [šitā sanāca Katrīnai un Ģirtam. esot ļoti gardi!.i]

Vajadzēs:
puskilo kartupelīšu - mums patika pavisam maziņie - jo tie neizjuka un masa nekļuva par "pļuru":)
150 g kirštomātiņu
bundziņa kokospiena vai mēs izlīdzējāmies ar kokosriekstu skaidiņām
80 g indijas riekstu
mazliet tomātu pastas - 2 ēdamkarotes
garšvielas - ķimenes, koriandrs /saberzts pulverītī/, sāls, Kajenas pipari un mazliet čili. Var droši bērt arī baziliku - Ines:)

Lai dabūtu gatavu:
Novāram kartupelīšus un novelkam miziņu.
Uz pannas uzpilinam olīveļļu, sakarsējam un uzberam ķimenes, apgrauzdējam 30 sekundes un metam klāt riekstus , lai grauzdējas.
Uz pannas pievienojam veselus kartupelīšus un krūzītē sajaucam divas ēdamkarotes tomātu pastas ar ūdeni. Samaisam un šaujam klāt tai pannai:)

Ik pa brīdim apmaisam to visu sautējumu un metam iekšā tomātiņus. Dažus saspaidam - dažus atstājam veselus. Svarīgi ir apmaisīt, lai nepierauj klāt. kad tas viss ir jau kādu brīdi cepinājies un veidojas pabieza mērcīte ap kartupelīšiem - šaujam klāt kokosriekstu devu un garšvielas uz sajūtām. Pacepinam vēl mazliet un baudam ar sarkano vīnu - mums ļoti patika! :)

[bilde no Katrīnas]

No comments:

Post a Comment