Monday 1 March 2010

supervieglā ābolkūka

sekojot šim emuāram, varētu padomāt, ka rozentālģimenes sievietes ir lielākās kūku ēdājas rīgā [vai pārvietojas veļoties]. jo nepaiet ne nedēļa, kad mūsmājās atkal ir uztapusi kāda grēcīga, apēdama saldmaņa. 
nu bet. te es varētu mūs visas attaisnot. 
māsa liene vingro vienā laidā un gandrīz katru dienu. ļoti vingra. 
ditai ir jēkabs [kurš ir ļoti aktīvs, jauns vīrietītis un viņa klātbūtnē neviens nesēž]. 
es šodien uzsāku savu pavasara akciju - veicu maršrutu 'darbs-mājas' kājām [4.2 km/40 min.] un peldu baseinā un dejoju piektdienās ..). 
mamm...nu mammām visu piedod.

un tagad kūka.


vieglā ābolkūka.

1 glāze mannā
1 glāze miltu
1 glāze cukura [šikāk, ja ņem brūno]
1 tējk. cepampulveris
āboli
kanēlis

samaisa bļodā mannā, miltus, cukuru un cepampulveri. paņem 20cm/diametrā kūkveidni, ieliek cepampapīru. pusi no tās sausās masas ieber veidnē. pāri kādu 2-3 cm biezumā izklāj ābolu masu - tos var smalki sagriezt vai sarīvēt [labāk ņemt skābos, lai labāk sitās ābolu garša cauri]. pārber pāri atlikušo sauso maisījumu. un atkal ābolus. kuriem pārkaisa pāri kanēli.
cep apmēram 40 minūtes, 200 C. un ļauj formā atdzist.


apakša sanāk tāda diezgan karamelizēta, bet ja negrib tik stingru - vajag likt rīvētus ābolus.


1 comment:

  1. Sveika! Paldies, ka padalies ar jaukām receptēm! Man tik tā sausā maisījuma ābolkūka nesanāca - āboli kaut kā neizdalīja gana daudz šķidruma un es beigās pārlēju ar olu visu to cepumu. Bija jau gardi, apakšā tik tāds pulverīša slānis palika :)

    ReplyDelete