Monday 15 March 2010

melnā gaļa

ak. un darba tik daudz, tik daudz, ka nav laika taisīt ēst, kur nu vēl likt ko 'maltītē'. filmējam filmu un ja gadās paēst, tad ir labi. 
turklāt, nedēļas laikā var tik daudz notikt. tik daudz labu lietu, ka nevar vien nopriecāties - kopš pagājušās otrdienas esmu kļuvusi par trīskāršu tanti. prieks milzīgs! 
bet tā kā ar garšīgiem ēdieniem mani joprojām lutina mamm, ielikšu te 'melno gaļu', kuras ienākšana mūsu virtuvē man saistās tikai un vienīgi ar dārtu un dārtasmammu. Tai tālajā manu studiju otrajā kursā [ja nemaldos] ar aiju braucām apciemot dārtu londonā. kate dārtai bija sagatavojusi nododamo somu, kuras sastāvā bija arī divas folija paciņas, tādu nelielu rokassomu izmērā. saprotams, ļoti aizdomīgas, toreiz vēl ne-Šengenas zonas lidojumu gribēt pārvarošas paciņas. galā tikām veiksmīgi un dārta sacienāja ar rūpīgi pakoto dārgumu. te nu tā būs.



Melnā gaļa.

500 g vistas fileja
1/2 tējk. sāls [vai pat 1/3]
1 tējk. cukurs
tumšā sojas mērce
kāda ķīnas mērce
rīsi

vistas fileju sagriež strēmelītēs, liek bļodā un pievieno sāli, cukuru un melno sojas mērci - tik daudz, lai viss ir tiešām tumši brūns un daudz maz visa gaļa nokrāsojusies. kad tas viss veiksmīgi iemaisīts, ļauj tam ledusskapī kādas divas stundas pastāvēt kā marinādē. tad liek uz pannas un cep - tā, lai lielākā daļa mitruma izgaro. un finālā pievieno savu iecienīto ķīnas saldskābo vai jebkuru citu mērci. 
ēd ar rīsiem.
un ļoti garda arī auksta bez nekā.


1 comment:

  1. jaaaa...mmmmm garrrdaaa mellla gala:)
    (pie manis visbiezhak viss tika tai
    laika pasniegts- auksts un bez neka:)) )

    ReplyDelete