Friday 18 June 2010

siera kūka nr.2

Recepte ir brīvā improvizācija no Anniņas siera kūkas, ar kuru ilgu laiku cienāju viesus ILY bārā. Sastāvdaļas drīkst mainīties, mērīt diemžēl nemēru, tāpēc mēriet ar čuju un jušku. Ļoti iesaku pamatam sviesta vietā lietot kondensēto pienu. Es ar būtu tā darījusi, bet man nebija.

Lācītim vēderā:
banāni,
svaigas vai saldētas ogas (man bija saldētās),
sviests,
cukurs,
filadelfija siers,
trekns saldais krējums,
baltā šokolāde ar lazdu riekstiem,
Selgas tipa cepumi

Sākam darīt:
Pamats.
1.saspaidam sadrupinam cepumus, cik rupji vai smalki ir gribēšana un pieliekam cukuru
2. Katliņā izkausējam sviestu un pielejam to cepumdrupaču-cukura masai, sviestam jābūt tik daudz, lai cepumi būtu tādi mikli, bet lai nepeld.

3. Ogas, ja vajag atkausējam, ja nē, notīram un sašķaidam ar blenderi, dakšiņu, vai kas pie rokas- iemīcam cepummasā.
4. Cepummasu klājam paradzētajā traukā un saldētāvā iekšā.


Virsa.
1. Saldo krējumu cukuru nedaudz pakuļ
2. Piekuļ filadelfijas sieru, tā lai tāda krēmīga masa, es uz puslitru krējumu, liku 400g siera.

3. Katliņā uzmanīgi izkausē balto šokolādi (man bija 200g) iemaisa masā.
4. Iecilā smalki sagrieztus banānus, man bija 4 gab.

Masu klāj pāri pamatam,

liek saldētavā vismaz uz stundām 2-3, tad ņem laukā un ēd gardu muti. Vispār saldētavā var glabāt pailgi un ēst kad sagribas, vai kad viesi! 



 

No comments:

Post a Comment