Wednesday 30 June 2010

tomātu-vistas zupa ar olu

kādā jaukā piektdienas vakarā, kad spēlēja angļi pret slovēņiem diezgan nejēdzīgu un nebaudāmu futbola spēli, mēs tikāmies smukajā antonijas ielas dzīvokļa 6.stāva virtuvē uz jauku pasēdēšanu un laikietilpīgu gatavošanu. bija nudien jauki. un supergardi.
te pāris receptes no gundas arsenāla.
tomātu-vistas zupa ar olu

šīs zupas recepte tika meklēta alkās pēc 'gan bei' tomātu zupas. šī ir salikta no vairākām receptēm, un garšas ziņā stāv diezgan tuvu 'gan bei' ēstajai zupītei.

2 vistas buljona kubiņi
200 g vistas fileja
4 lieli tomāti [+ tomātu pasta]
cukurs
baltie pipari
sāls
sojas mērce
2 olas
ingvers
kinza [var arī iztikt ..)]

savāra 4 glāzes vistas buljona (droši vien, ka ērtāk būs izlīdzēties ar kubiņbuljonu). pa to laiku viegli apcep ~200g vistu, sagrieztu mazos gabaliņos.
pieliek 4 lielus tomātus (bez mizas) buljonam vai buljonu tomātiem + 1 ēd.k. cukura, maltus baltos piparus, sāli vai sojas mērci pēc garšas. var pielikt arī kādu karoti tomātu pastas, ja tomāti pagadījušies ar mazāk izteiktu garšu.
vāra, vāra, vāra, kādas 20 min, kamēr tomāti sāk jau šķīst ārā. pieliek vistu un pavāra vēl kādas 10 min. ar tiem laikiem vispār jāskatās pēc sajūtām un situācijas.
ja ir vēlme, lai zupa iegūtu nedaudz ķīselīgu konsistenci, pielej 1/2gl ūdens, kam piejauktas 3 tējk. cietes.
tad noņem zupu no uguns un pārāk nekavējoties sakuļ kādā traukā 2 olas, un lēnām lej tās iekšā zupā, ar dakšiņu zupu maisot, lai ola forši sataisās tā kā nākas, tādās stīdziņās.
pieliek zupai nedaudz sarīvēta ingvera, kinzu (ar šito pavisam uzmanīgi, jo ļoti gaumes lieta) un lociņus, un sniedz galdā.

No comments:

Post a Comment