Thursday 3 June 2010

gaujas kotletes

citi tēti stāda kokus, brauc ar traktoriem, iet medībās, lasa memuārus, piedalās pētniecībā, pļauj zāli - a manējais, manējais brauc uz gauju mētāt spiningu. citreiz arī uz citām ūdenstilpnēm. arī ziemā. mašīnas bagāžnieks parasti pilns ar loriņiem, sliktākajā gadījumā - ar laivu. a forši. tikai žēl, ka nekad neņem līdzi. viņam bail, ka es čīkstēšu par mājās braukšanu - kas ir pilnīgas muļķības. [man pašai arī ļoti patīk mētāt spiningu un raustīt bļitku]
nu ja. un mamm līdz ar to ir spiesta atvesto lomu pagatavot. ne vienmēr viņa par to ir sajūsmā, tāpēc loms ik pa reizei tiek arī uz citām pannām.
šoreiz sezonas atklāšana ar 3.5 kg līdaku. un manām iecienītākajām - līdaku kotletēm.

gaujas kotletes.

500g zivs fileja
100 g patrekna gaļa
1 ola
1 šķēle baltmaizes
nedaudz piena
2 sīpoli
1 tējk. sviests
sāls, pipari
rīvmaize, eļļa

izmaļ vairākkārīgi zivi caur gaļas mašīnu, tāpat gaļu [ja tā jau nav iegādāta kā maltā], arī baltmaizes šķēli, kas pamērcēta pienā. tad bļodā masai pievieno sāli, piparus, lietoto un atlikušo pienu, sviestā apceptos sīpolus un masu kārtīgi samīca. veido smukas kotletes, apviļā rīvmaizē [vai neapviļā] un liek cepties uz pannas, uzkarsētā eļļā.
starp citu, gaujas līdakas ir gardākas par citām, kas augušas ezeros. un jo lielāka līdaka, jo ieteicamāk to likt kotletēs, jo tikai tās līdz 2 kg ir garšīgas ceptas vienkārši gabaliņos.


[un te var izmantot arī citu zivi, ne jau vienmēr pieķeras līdakas]


1 comment:

  1. šo dēļ varētu pat vecai tantiņai rindā priekšā pielīst.

    ReplyDelete