Tuesday 29 December 2009

fantastiska Tomātu krēmzupa

Zinu, ka tagad nav tomātu laiks. bet es tomēr padalīšos. recepte - nez no kurienes. tiešām neatceros. bet zupa fantastiska. kā restorānā. tādu berlīnē ēdu. tomaten suppe mit sahne klekse :) piedodiet par pareizrakstību.. :)
teikšu godīgi - čakars pamatīgs, bet rezultāts ir tā vērts. iesaku baudītājiem.

3 ēdamkarotes sviests
1 ēdamkarote olīveļļa
1 sīpols
1 puravs
1 burkāns
1 selerijas kāts
buntīte svaiga bazilika
5 palieli svaigi tomāti
3 ēdamkarotes tomātu koncentrāts (savulaik tādu stokmanā varēja nopirkt. kaut kas līdzīgs tomātu pastai, bet tomēr ne tomātu pasta. ja tādu nevar atrast bodēs - nekas. var iztikt. esmu taisījusi arī bez)
2 ēdamkarotes milti
750 ml - 1 l vistas buljons (no kubiciņiem gatavots)
150 ml salds krējums (cik nu kuram trekns patīk)
pētersīļi
lauru lapa
svaigs timiāns ( 2 zariņi)
sāls un pipari

Marlē vai kādā citā labi caurlaidīgā auduma gabaliņā ietin dažus pētersīļu kātiņus (ar lapiņām, protams), timiāna zariņus, lauru lapu.
Uz lielas pannas sakarsē svietu un olīveļļu kopā, pievieno sakapātu sīpolu, puravu, uz rupjās rīves sarīvētu burkānu, selerijas kātu, baziliku un iesietos garšaugus. Visu sutina uz lēnas uguns apm. 15-20 min.
Tikmēr katlā pagatavo buljonu - no kubiciņiem.
Pannā pievieno rupji sakāptus tomātus un tomātu koncentrātu un turpina sutināt 10-15 min. Pārkaisa (vai caur sietiņu izsijā) miltus, labi samaisa.
Tad visu pannas saturu - katlā ar buljonu iekšā, vāku virsū un vāra uz lēnas uguns 20-30 min. Izņem ietītos garšaugus.
Katla saturu labi sablenderē, un pēc tam izspiež masu caur sietiņu.
Lej gandrīz gatavo zupu atpakaļ katlā, pielej saldo krējumu, uzvāra, samazina liesmu un pavāra vēl 5-10 min. Sāli un piparus beigās pievieno pēc garšas.
Zupa gatava. Ar siera karstmaizēm - vispār fantastika!

No comments:

Post a Comment