Monday 28 December 2009

Laimes omlete

olas. kas gan ir olas? tie ir tadi kaa vistu brīnumi!
un ziniet, olas var padarīt laimīgu ikvienu. parasti tās ēdu brīvdienās un tad, kad nav jāsteidzās. arī šorīt pieceļoties ap desmitiem. ko ar olām dara? tās var izmantot ēdienu pagatavošanā dažādi: iekļaut tās ēdiena sastāvā (keksi, suflē, salāti u.c.v.) vai arī tās pasniegt pašas par sevi. Arī pēdējā variantā ir neskaitāmas iespējas: vārītas, ceptas vēršacis, kulteņi, omletes, vārītas bez čaumalas.
parasti brīvdienās gatavoju olu kulteni - divas-trīs olas, 300 - 400 ml piena, sakulj visu kopaa un uz pannas virsū, lēnā ugunī, kamēr aprauj karstums, tad var arī viegli iecilājot pamaisīt. Katrs pats izvēlas cik lielus gabalus vēlas, mazus, lielus, ja lielus, tad principā tikai pāris reizes pārcilā olu. Bet tas nu tā, tas ir tāds nieks, ko zinām visi.
Tas, ko izdarīju šorīt mani pašu pārsteidza. Saule spīdēja un tik ļoti gribējās sevi iepriecināt. Kā nekā, es ticu, ka olas padar laimīgu. Tad nu paņēmu divas olas, sakūlu tā viegli. Pannā izkausēju sviestu. Un ja parasti tādu omleti pliku vai ar piedevām (šķiņķi, zaļumiem vai sieru) met uz pannas, tad šoreiz ienāca prātā doma par ko graciozāku. Sakultajai olai pievienoju ap saldo krējumu. Iemaisīju un uz pannas, lēnas uguns. Pēc 3 minūšu čurkstēšanas pannu strauji kustinot virs uguns, ieslidinam apcepto olas apakšu tā, lai tā nepieķer. Cepam vēl kādas minūtes 2. Svarīgi nepārcept, saglabāt to olas mīkstumu.

laimes omlete:

2 olas
50 ml saldā krējuma (35%)
sāls

Un garša pat pārsteidza mani - ilgu olu fanu. Tik maiga, ar krēmīgu garšu. Mazliet rupja sāls virsū un laime pilnīga! Un rādās, ka diena iet tajās pašās sliedēs!

No comments:

Post a Comment