Tuesday 22 December 2009

čiken, čiken.

ar vistu ir tāpat kā ar šampinjoniem. es nevaru iedomāties veidu kā man tā negaršotu.
sekojoši, tātad, viena pavisam vienkārša vistas gaļas recepte.
šo te man iemācīja māsa dita. man ir divas - liene un dita, un abas gatavo ļoti garšīgi. tas mums laikam no mammas. liene vairāk ir gatava eksperimentēt un ir tendēta un smalkiem ēdieniem, dita taisa tā, lai to ēstu gints un jēkabs ..)



Vistas stilbi ar burkāniem.

vistas stilbi
paciņa saldais krējums
burkāni
parboiled rīsi
vegeta


vistas stilbiņus apviļā vegetā [lai cik arī prasta garšviela tā neliktos] un uz pannas apcep no visām pusēm, kamēr brūnīgi. liek katlā un pāri pārlej ūdeni, tā lai visu nosedz. tad liek klāt burkānu ripas [kādi 2-3 burkāni]un vāra. kad jūt, ka burkāni ir pietiekoši mīksti, lai ēstu, lej klāt saldo krējumu. pavāra, kamēr arī tas sasilis. ja grib, lai mērcīte ir biezāka par zupas konsistenci - iemaisa nedaudz miltus, kas pirms tam sajaukti ar aukstu ūdeni.
ļoti labi iet kopā ar parboiled rīsiem, jo tie ir irdenāki.


No comments:

Post a Comment