Wednesday, 19 November 2014

ātrs un gards ābolpīrāgs

pēdējā laikā laikam tiešām man būtiski ir, lai maltīti vai jebko, ko gatavoju, varu to izdarīt pēc iespējas vienkāršāk un ātrāk. nav gan tā, ka Teodors prasa vairāk laika kā viņa vecuma bērni, bet negribētu sautējuma vai zupas taisīšanas pusceļā to pamest, jo puika pamodies un grib ieturēt arī savu maltīti. labi gan, ka viņa 'restorāns' ir vaļā visu cauru diennakti un uz neko nav jāgaida.

vakardienas valsts svētku noskaņās uzņēmām ciemiņus un lutinājām visus ar sutinātu jēru un saldajā - pavisam vienkāršu ābolu pīrāgu/kūku. un jau atkal man jāsaka paldies savai mammai par receptes atklāšanu.



Ātrs un gards ābolpīrāgs/kūka

pamatam:
150 g sviests
1 1/2 glāzes miltu
2 ēdk. cukurs

(smilšu mīkla)

2 palieli 'Antonovkas' āboli

1 glāze (200 g) skābs krējums
1 glāze cukurs
1 ola
vaniļas cukurs, kanēlis

sākotnēji sarīvēju tikko no ledusskapja izņemto sviestu, pievienoju cukuru un daļu miltus. ar rokām visu samīca un pievieno vēl miltus, jāskatās, iespējams, visas 1 1/2 glāzes pat varbūt nav nepieciešamas - to var labi saprast pēc tā, cik ļoti mīkla līp pie bļodas malām un vispār turas kopā. kad tā gatava, to var ielikt uz brīdi ledusskapī, bet tas nebūt nav nepieciešams, ja steidzat šo pīrāgu pagatavot 'ātri'. es to klāju formā uzreiz pēc mīcīšanas.






tad nomizo un šķēlītēs sagriež ābolus. 'Antonovkas' āboli ir ieteikums, bet tas vairāk tāpēc, ka tiem ir spēcīgs aromāts un garša. domāju, ka tos var aizstāt arī ar kādu citu ābolu šķirni vai pamēģināt arī ar bumbieriem, piemēram, un tad ielikt starp šķēlītēm arī kādu melnās šokolādes kripatu.



bļodā sajauc krējumus, olu, cukuru, pievieno vaniļas cukuru un es iemalu arī kanēli jau krējumā.

kad šķēlītes smuki izkārtotas izklātajā mīklā, pārlej tās ar krējuma masu un pārkaisa ar kanēli, nedaudz cukuru.
liek cepties 180 grādos uzsildītā cepeškrāsnī uz 50-60 minūtēm.



pīrāgs sanāk ļoti gards un mutē kūstošs.
pazudīs momentā :)






labu apetīti!



No comments:

Post a comment