Wednesday 12 November 2014

ķirbja krēmzupa ar timiānu, brie un grauzdiņiem

skatos, ka pēdējoreiz rakstījusi šeit esmu jūlijā. krietns laiks pagājis un pa šo laiku esmu kļuvusi par mammu. 
nav gan tā, ka visus šos mēnešus nebūtu neko gatavojusi. un esmu pat arī ko jaunu mēģinājusi, bet ne reizi nav pie rokas bijis fotoaparāts, ar kuru iemūžināt.

šoruden esam aptrakuši ar ķirbi! ķirbja zupa, ķirbja salāti, ķirbja pīrāgs, utt.
šo zupu esam paspējuši jau uztaisīt savas reizes desmit vismaz. nekas sensacionāli jauns gan tajā nav, bet mums ļoti ļoti garšo un ir ātri pagatavojama.



Ķirbja krēmzupa ar timiānu, brie un grauzdiņiem.

500 g ķirbis (parasti izvēlos riekstu, bet der jebkurš)
2 ēd.k. siers Dzintars
200 ml salds krējums
1 dārzeņu buljona kubiņš
sāls, pipari, čilli, oregano (raudene)
svaigs timiāns (bet ja ir sauss un netiek pie svaiga, var izlīdzēties)
maize - grauzdiņiem
brie vai camambert

ķirbi nomizoju un sagriežu palielos kubos - bļodā tos apmaisu ar olīveļļu, sāli, pipariem, nedaudz arī čilli pipariem un oregano. liek tos uz cepampapīra un cepeškrāsnī 180-200 grādos apcepu kādas 15 minūtes -  vietām tas apbrūnēs un atverot cepeškrāsns durvis, viss smaržos. 
normāla izmēra katliņā ielej 0,5 - 1 litru verdošu ūdeni un ieliek buljona kubiņu, esmu iecienījusi Vegetable buljonu.

Buljonā liek apcepušos ķirbja kubiņus un pavāra vēl 10 minūtes. Visu sablenderē un pievieno saldo krējumu un Dzintara sieru un svaigo timiānu - es lieku lapiņas no kādiem 3-4 zariņiem, bet tas individuāli, kā kuram labāk garšo. skatos, lai zupa nav pārāk bieza, ja prasās, pieleju vēl ūdeni.
pēc garšas pievieno vēl sāli, piparus, vai čilli.

lej bļodiņā un iemet tajā 3-4 šķēlītes siera un pārber pāri grauzdiņus, kurus apcepu uz tā paša papīra, kur jau cepās ķirbis.

labu apetīti!

No comments:

Post a Comment