Monday 12 July 2010

labās auzu pārslu pankūciņas


pankūku lācīši, šis jums ļoti patiks.
kādu laiku jeb precīzāk kopš bernības esmu distancējusies no biezajām pankūkām, jo tās man asociējās ar eļļā peldošu mīklu,kas pēc tam pārvēršas par eļļas švammīti. bet šīs pankūkas maina visu. jā,esmu pat pārliecināta,ka šīs pankūkas spētu mainīt pasauli,ja tās tiktu uzaicinātas uz īsto vietu īstajā laikā. vai nonāktu tur pašas...
lai nu kā.

ir tā,ka tev vajadzēs:
2 krūzītes miltus ( šajā momentā nemulstiet un nesatraucaties, galvenais ir paņemt jebkādu ikdienas lietošanas krūzi jeb kapejas grāpīti un ar to arī mērīt visas sastāvdaļas. pa lielam šurpu vai turpu-galvenais,kā jau mēs zinām- ir labas un precīzas attiecības)
2 krūzītes neātri vārāmās, lielās auzu pārsas
1/2 ēdamkarotes kanēļa (jāatdzīst ka ar kanēļa garšu gatavojot šīs pankūkas notiek kaut kas maģisks un tas garšo ne pēc kaņēļa, bet ne sliktāk,tieši otrādi- ļoti ļoti labi, tāpēc arī tie ,kas kanēli ne visai, pielieciet gan)
1 ēdamkarote cepamā pulvera(ak jā-ja es saku ēdamkarote es domāju bez kaudzītes, kā ezeriņš. un cepamais pulveris arī plānās pankūkas padara jo labākas )
3 olas
2 krūzītes piena
ā un vēl puskrūzīte brūnā cukura. un tieši brūnā,jo tā karamelizētā garšiņa...
un 1/4 krūzītes eļļas. olīv vai latvijas olīv-rapšu.

un tad visu sajauc un ļauj mazliet auzu pārslām uzbriest, tikmēr sameklē visiemīļotāko cepammpannu,uzlej eļļiņu un kārtīgi sakarsē.vēlāk uguni labāk likt vidēju.
un sāk cept.
griež uz otru pusi kad pankūka uzpūš pāris burbulīšus, jo malas tik ātri brūnas nepaliks. un katru pusīti labāk ir apcept mazliet un vairākas reizes nekā pārcept vidū mīklu atstājot negatavu, tāpēc, sagaidi kad mīkla uzmetīs pāris burbuļus un griez otrādi un tad pēc brītiņa atkal otrādi un ņem nost.
pasniegt ar ko sirds kāro.
bet iesaku: kļavu sīrpu un sviestu.
vai kā mums- ar plombīra saldējumu un zemenēm.

vakariņām pietika četriem lieliem ēdājiem un palika pāri brokastīm,bet ja ne brokastīm,tad šīs pankūkas ir ļoti labi saldējamas nākamajām paaudzēm vai vismaz priekšdienām āšai maltītes sagatavošanai

lai labi garšo



4 comments:

  1. es laikam ieshu veel uzsildiit pirms miega P)

    ReplyDelete
  2. andriņ.
    pankūkas bija lieliskas.
    un man vēl bija nopircies cigoriņu saldējums, kas lieliska sasaucās ar kanēli, mmm.
    garrrdi.

    ReplyDelete
  3. šodien beidzot nolēmu iemēģināt kaut ko nebūt no bloga, kuram kādu brīdi jau sekoju ar acīm vien. izvēle bija ellīgi laba - sāku ar šīm pankūciņām. nākamais upuris arī jau noskatīts - melleņu siera kūka.
    paldiees!

    ReplyDelete
  4. Varu tikai slavināt šo recepti, jo pankūkas izdevās lieliskas! Un kopā ar saldējumu neko labāku nevaru iedomāties :)

    ReplyDelete