Sunday 25 July 2010

cēzara salāti

ir sācies mans brīvlaiks. atpūšos kā nu varu. ir diezgan laba sajūta, ka no rīta vēl nezini, ko darīsi vakarā un kur būsi.
tā vienu vakaru tapa cēzarsalāti ar andras ieteikto mērci, jo gandrīz viss tiem nepieciešamais bija atrodams mūsu aukstumskapī.

cēzarsalāti.

iceberg salāts
1-2 vistas filejas
grauzdiņi

mērce
2 daivas ķiploka
pussīpols sarkanais
anšovi
eļļa
pipari
olas dzeltenums
zilais siers
piens

visa sāls cēzarsalātos ir mērcē. un šī te ir ļoti garda un gana kreptīga. visu sablenderē un pagaršo - ja liekas, ka par maz stipruma - pieliek vēl ķiploku vai piparus. 
uz šķīvja uzliek salātus, pāri tam uz pannas apceptus vistas filejas gabaliņus, grauzdiņus un mērci. ļoti gardi un vienmēr gribas vēl.



ps
nesen iegādājos pati savu pirmo blenderi - nav brīnums, ka visā, ko šobrīd gatavoju, tas tiek likts lietā vietā un nevietā ..)

2 comments:

  1. Shi ir ne tikai garshiga, bet ari atri pagatavojama maltite. Turklat, der ari parastie salaati (lielie zaljie no tirgus:).

    Tikai viena lieta. Kaut ka nesanaca man merce. Varbut iemesls taja, ka zilaa (domats Dor Blue importiigais, drosi vien?) pieliku Rankaa gatavoto Rokforas sieru. Beigas jau chu chu merci likam klat salatiem, bet bija tik traks garshu salikums tajaa, ka daudz nevareeja:)

    ReplyDelete
  2. paldies, zanda par komentāriem un dalīšanos ar to, kas sanācis ..)

    konkrēti šiem te - domāju, ka jā, rokfors varēja būt par specifisku un varbūt bišku par daudz pielikts - jo daudz to sieru nevajag. nākamreiz noteikti sanāks!

    par frappi - jap. vispirms sablenderē kafiju ar cukuru un pavisam nedaudz piena - tur arī tās putas sarodās un tad tik klāt vēl pienu ..)

    ReplyDelete