Thursday 29 July 2010

Grillēti kalmārmazuļi

Man ļoti, ļoti garšo visādi jūras mošķi un beidzot pirmo reizi izmēģināju grillēt mazos kalmārus (baby squid). Pamatā Jamie Oliver recepte.

1kg kalmāru
1 tējkarote fenheļa sēklu
jūras sāls
pipari
rīvēta miziņa un sula no 2 citroniem
ķiploki
olīveļļa
2 čili
svaiga piparmētra

Paredzēts gatavot uz grila, bet plīts un karsta panna arī būs labi.
Iekurina grilu. Kalmārus iztīra, izgriež to vietu, kur acis un no ķermenīša izvelk spuru, kas atgādina plastmasas gabalu.
Piestā saberž fenheļa sēklas, pievieno saspiestus ķiplokus, sāli, piparus un ar šito masu sagaršvielo kalmārus. Kalmāra ķermeņus pirms tam var iegriezt ar nazi - kā desu pirms cepšanas ugunskurā.
Liek uz grila. Mums tieši šajā brīdī sākās balta lietusgāze, tādēļ sanāca eksperimentēt ar gatavošanu uz grila telpās. Man patika :)
Grilē pāris minūtes no abām pusēm līdz tie kļūst balti.
Bļodiņā sajauc citronu sulu ar rīvētu miziņu, olīveļļu (3x vairāk kā citronsula), čilli, sasmalcinātu piparmētru, sāli un pipariem. To visu pārlej gatavajiem kalmāriem.

Klāt čabata un salāti.

Brīnišķīgas vakariņas..)

No comments:

Post a Comment