Thursday 21 July 2016

Persiku-melleņu ātrā kūka.

Šī ir tā otra manas dzimšanas dienas kūka, kuru jau pieminēju iepriekšējā ierakstā. Ļoti ātri pagatavojama, garda un lielisks veids, kur vēl likt savas salasītās mellenes. Pēc konsistences nedaudz atgādina jau pagājušogad atklāto clafouti - ja cep 40 minūtes, un vairāk keksīgāka, ja cep 50 minūtes :)
Persiku-melleņu ātrā kūka.

200 g milti
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. soda
60 gr sviests
200 gr cukurs
2 olas
vaniļas cukurs
120 g grieķu/bezgaršas jogurts
2 svaigi persiki (var lietot arī nektarīnus)
mellenes
Paņem 2 bļodas.
Vienā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sodu - visu samaisa un noliek sāņus.
Otrā bļodā ierīvē sviestu, pievieno cukuru, abas olas un vaniļas cukuru - visu sakuļ viendabīgā masā, kad jau cukurs sāk kust un masa ir kļuvusi gaisīgāka. Tad pievieno jogurtu un vēl nedaudz pakuļ, lai arī viss viendabīgs.
Tad pamazām pievieno miltu bļodas saturu, kamēr viss iemaisīts. Veidojas tāda vijīga, garda mīkla.

Kūkas formā, kura izklāta ar cepampapīru un pavisam nedaudz ieziesta ar sviestu, liek visu mīklu. Izkārto pār to šķēlēs (ne pārāk plānās) sagrieztos persikus un pārkaisa mellenes, cik nu ir, vai, cik nav žēl.
Kad viss izkārtots, pārkaisa persikus un mellenes ar pāris karotēm cukura.


Liek cepties uz 40 min, 180 grādos, ja šķiet, ka tomēr par maz sacepusies (pārbauda to ar koka irbulīti), pacep vēl nedaudz, bet, nepārcenšas, jo tad būs vairāk keksīgāka kūka.


Gatavai kūkai ļauj atdzist kādu 1 h, pārkaisa to ar pūdercukuru un bauda.

labu apetīti!





No comments:

Post a Comment