Saturday 26 March 2011

tebūšana. un grūbu variācija.

esmu pilnīgā pavasarī. ar smaržojošu narcišu dobēm, hiacintēm un pirmo pavasara terases iedegumu.
[bildē redzama vita.]


patiesībā, nekur neesmu pazudusi. joprojām šad un tad ēdu un sekoju līdzi 'maltītē' notiekošajam. 
tas, kāpēc ne ar ko neesmu dalījusies ir tikai likumsakarīgi.
es neko jaunu neesmu gatavojusi! 
turklāt, manā tagadējā darba vietā mani regulāri lutina ar visu, ko nu britu bārrestorāns var piedāvāt - mājas burgeriem, welsh rarebit - grauzdētas britu maizes šķēles ar speciālu siera/sinepju/alus un tabasco uzlējumu, lielās šampinjonsēnes veģetāro velingtonu, zivju kūkām un visu citu. ja man izdosies tikt pie kādas receptes - tā te noteikti būs atrodama.


bet par grūbu variāciju.
joprojām esmu grūbu cienītāja. arī griķu 
[bet tos te var iegādāties tik austrumeiropiešu veikalos un tad pat tie nav tie paši mājas griķi. vakar tesco nopirku gaišos griķus - došu iespēju arī tiem.]
pāris dienas atpakaļ, kad man tiešām nekā cita bez grūbām skapītī nebija, uztaisīju vēl vienu irdeno grūbu variāciju.
apcepu kādas trīs smalki sagrieztas ķiploka daiviņas, piebēru nedaudz kariju un kopā to visu ūdenī pasautēju. tad liku klāt sadrupinātus valriekstus [cenšos savā tuvumā vienmēr turēt riekstus. joprojām] un atkal apcepināju. sekojoši pievienoju apvārītas grūbas un kubiņos sagrieztu papriku. esmu iegādājusi arī podiņā augošo baziliku [bet protams!] un man to nav žēl likt klāt jebkur. sanāca tādi kā karstie grūbu salāti. pašai, protams, garšoja.




tiekamies jau drīz!




p.s. ir jau tik ļoti silts, ka vietējie alus patērētāji to nu jau atļaujas lietot arī ārpus telpām.

No comments:

Post a Comment