Tuesday 1 March 2011

citron citronmētras siera kūka


mana vārdadienas kūka bija tieši šī, jo Inesīte no Londonas man atveda jauno Jamie Oliver magazine nummuru un tur bija recepte.un par cik pēc uzvārda esmu Mētriņa mani uzreiz uzrunāja citronMētras un cepu augšā. jāatdzīst- labākā no visām siera kūkām kādu esmu ēdusi vai gatavojusi. rekomendēju.

mīkla (uz 24 cm kūkas formu)
100 sakapāts auksts sviests
200 milti
1 olas dzeltenums
sāls
5 ēd k pūderucurs
ja mīkla par sausu mīcot pievieno ūdeni
vanilīns

miltus izber uz galda piemaisa pūdercukuru, šķipsniņu sāls, vanilīnu, uztaisa tajos bedrīti, ieliek sviestu, visu samiica, pieliek olas dzeltenumu, ja vajag uudeni un kad ir normāla smilšu miiklas konsistence beidz mīkliņu grūstīt un buhņāt un ļauj 40 min vai vairāk aukstumā tai atpūsties.
pēc tam uzliek uz cepamā papīra( pēc tam vieglāk ielikt formā) un ar mīklas rulli izveltnē plānu, plānu un "metot uz mutes" liek iekšā formā. uztaisa tādu kaa miiklas bļodu tā lai mīkla ir arī ap maliņām un lai malas turētos to pašu cepamo papīru uz kura rullēja mīklu lielk formā ar mīklu iekšā un tur ieber pupas vai zirņus, kas mīklu "pieturēs" , lai no malām nešļuktu nost, turpmāk to sauksim par baking beans. tad atkal uz kādām 15 min liek atpūsties aukstumā. ar visām baking beans,190 grādos 10 min cep . izņem baking beans un vēl 5 min pacep.

kaut kad paralēli uztaisa pildījumu:
300g mascarpone
1 ola un 4 olas dzletenumi
250ml saldais krējums
100 g cukurs
trīs-4 kātiņi citronmelisa
sula no 1 citrona

citrona sulu samaisa kopā ar cukuru, pannaa uz leenas uguns karsee saldo kreejumu, tam pievieno citron-cukuru, un tajaa visaa leeni novaara citronmelisas lapas. olas samaisa kopaa un sajauc ar mascarponi, to arii liek siltajaa masaa, ebet ne vārošā un sajauc, lej formā un visu kopā 120 grādos cepj kādas 30-40 min.
kūka ir gatava kad pildijumam ir želejas konsistence, atdziestot tā savilksies ciešāka tāpēc nekad vairāk par 40 min cept nevajag.

nom nom nom!


No comments:

Post a Comment