Monday 3 May 2010

amīšu cepumi - pop tarts

tātad - cepumi ar pildījumu, kurus šķiet mīl otrpus lielā dīķa. uzgāju recepti vienā ēdienu lapā, izmēģināju. secinājums - baigi labie, vēl tik vajag ietrenēt roku un atrast ideālo pildījumu.


mīkla:
2 gl kviešu milti
1 ēd.k. cukurs
1 tjk. sāls
180g sviests
mazliet piens

pildījums:
te nu katrs izpaužās kā nu tīk, galvenais, lai tas labums cepoties neiztek ārā un ir gana mitrs, lai nesprūst kaklā. es izvēlējos banānus, šokolādi un aprikozes.

gatavošana:
sajauc miltus ar sāli un cukuru. es vēl pievienoju mazliet kanēli, jo kurš gan nemīl kanēli. tad ar pirkstiem ieberž sviestu, lai sanāk tādas kā smalkas drupačas. iejauc pienu. pienu jālej ļoti pakāpeniski, jo ieliet par daudz ir sasodīti viegli. mīklai jābūt tādai mitrai, kad tik tikko nelīp pie rokām. tad ieliek ledusskapī atdzist. (principā tā ir parastā smilšu mīkla)

tālāk pildījums - smalki sagriež aprikozes. aprikozes jāņem tās mitrās nevis sažuvušās. banāni - es banānus saspaidīju ar sadrupinātu šokolādi, bet labāk ņemt banānus ripiņās un šokolādi sadrupināt rupjos gabalos.

mīklu izrullē puslīdz taisnstūrainā formā. izrullēt vajadzētu diezgan plānu, kādus 2mm, lai ir vairāk pildījuma un mazāk maizes.


nu lūk. tagad jāsagriež gabaliņos - tik lielos/mazos lai var uzlikt pildījumu un paliek maliņas ar kurām salipināt mīklas apakšējo un augšējo gabaliņu. saliek pildījumu, pa virsu otru gabaliņu un ar dakšiņu saspiež malas.


saliek uz pannas un atkal ledusskapī atdzist un karsē krāsni uz 180-200 grādiem. kad atdzisuši sadursta caurumiņus, lai tvaikam ir kur palikt, kad cepsies. caurumus jādur atdzisušiem gabaliem, jo tad tie caurumi neaizlīp ciet.


nu tikai krāsnī iekšā un pēc 15-25 minūtēm vajadzētu būt gatavam!
P.S. jums noteikti ir idejas pildījumiem - padalieties!

2 comments:

  1. tā mīkla sanāk baigi salda?
    vai, piemēram, tur varētu arī sāļo pildījumu likt? m?

    ReplyDelete
  2. sanāk knapi salda, prasījās pat saldāka. sāļam pidījumam vajag tējkaroti cukuru un kādu ēdamkaroti sāls

    ReplyDelete