Wednesday 24 March 2010

tomātu-biešu krēmzupa ar fetu

nejauši atrasta un pagatavota, šī zupa atgriežas un arvien no jauna iepriecina pašu, draugus un draugu draugus. pēdējoreiz gatavoju draudzenes ballītei, salieta glāzēs izskatījās pēc dzērveņu ķīseļa ar putukrējumu. sanāca tāda receptoru mānīšana, bet ēdāji bija laimīgi tikuntā.

tomātu biešu krēmzupa ar fetu
vajadzēs:

500-600g biešu, sagrieztu kubikos
500-600g sulīgu tomātu
pāris ķiploku daivas
1 sīpols
500ml buljona (gaļēdājiem liellopa, man dārzeņu..)
sāls un svaigi malti pipari
olīveļļa
fetas siers
man patīk un es pievienoju arī piestā saberztas garšvielas - kumina, koriandra, sinepju, fenheļa uttt sēklas.



uz cepampannas liek uz pusēm sagrieztos tomātus, sabirdina virsū sasmalcinātus ķiplokus, aplaista ar eļļu un liek cepeškrāsnī 190® uz 25-30min, kamēr tie mīksti un smuki izspiežas no mizas.


katlā eļļā apsautē sīpolus ar garšvielām, pievieno bietes+buljonu un vāra līdz bietes mīkstas. apvieno ar tomātu masu un sablendē pavisam smoothaa masā. sāli un piparus pēc garšas.


lej no terīnes skaistos zupas šķīvjos un katrā iedrupina fetas sieru.

bildēs apjoms pārtijam, visu reizināju ar pieci, laikam;)



autors:
elīna [rode]

1 comment: