Tuesday 2 February 2010

Tuncis ātrais.



bessīgi ātri pagatavojams ēdiens. galvenais triks ir sinhronitāte.   
vajag:  
svaiga tunča šķēle (apmēram 2-3cm bieza) 
1 vidējs sīpols 
2 daiviņas ķiploka  
2-3 ēdamkarotes medus picka sviesta  
2 pannas (1 vēlams robainā steiku panna, 1 parastā)  

sīpolus un ķiplokus sakapā. tad vienlaicīgi silda abas pannas. mazajā pannā sviestā apcep sīpolus un ķiplokus. uz max karstas lielās pannas liek tunci bez jebkādām taukvielām. tunci vajag tikai apbrūnināt no abām pusēm, lai vidus paliek rozā. paralēli sīpoliem un ķiplokiem uz nelielas uguns piejauc medu. svarīgi, lai nav par karstu, lai tas nesakaramelizējas. tunci liek uz šķīvja un pārlej ar medainajiem sīpolķiplokiem. jāēd drīz, jo citādi medus kļūs par bombonku ;) un protams vino bianco vai kads viegls vino rosso piedevām.

buon appetito!

No comments:

Post a Comment