Friday 19 February 2010

aperitiv

Francijā reiz katru dienu našķojos, biju piemirsusi, cik lieliski var būt, un tad nu nesen atsāku savas tradīcijas arī iekš mājām :)
Nepieciešams:
ķirštomātiņi
svaigi cepta maize (for perfect result - baguette)

siers (Roquefort, Camembert, Brie, stiprs Chevre utml)

Olīveļļa

vinaigre balsamique ( vīnogu etiķis laikam :))

mellie pipari nedaudz

sinepes ja gribas
varbūt avokado, cieti kūpināta desa, salātlapas..
___________


Tad nu mazos tomātiņus sagriež uz pusītēm un izmētā randomā pa lielo šīvi, maize lielos gabalos plēšanai uz blakus šķīvīša, sierus sadala gabaliņos un pievieno pie tomātiņiem uz šķīvja, ja ir avokado, desiņas šķēlītes tad arī..Pārlej ar olīvveļļu, iepilina šur tur etiķi, piparu nojausmai..
Tad plēš maizi, riktīg izmērcē olīvveļļā un etiķī, sieru pieliek maizītei klāt un tomātiņus apviļātus tur kopā un liek mutē. un bauda garšas salikumus :)
ja izvēlas pievienot sinepes, tad mērci (eļļa, etiķis, pipari, sinepes) sagatavo atsevišķā bļodiņā un pievieno uz šķīvja jau sajauktu kopā.

1 comment:

  1. o ja, ka man pietrukst garsigo francu sieru! kad biju tur, tad dikti daudz needu, bet kazas sierins, mmmm :)

    ReplyDelete