Monday 1 February 2010

salāti ar garnelēm un bekonu

nu tad beidzot beidzot arī kādi salāti.
šos vakar taisījām pie katrīnas. mums bija tāda kā salātu pasēdēšana ar modēm. katrīna šos ēdusi 'osīrisā', kur es pagaidām pati gan ne reizi neesmu ne ar ko mielojusies. bet šie nudien gardum gardi.



SALĀTI AR GARNELĒM UN BEKONU.

gatavais salātu mix [vai iecienītas salātlapas]
garneles
bekons
svaigs gurķis
puse sarkanā sīpola
olīveļļa
balzamiko

lielveikalos ir iegādājams ļoti patīkams salātu sajaukums, kur iekšā ir gan rukola, gan sarkanais kāposts, gan citi labumi. tajos tad arī visus citus labumus iejauksim. 
uz pannas apcep bekonu [puse plīts būs ar tauku sprakšķiem, tāpēc vāks ir vairāk kā vēlams], kad tie apcepušies - uzliek uz virtuves papīrdvieļa, lai vismaz nedaudz atbrīvotos no kancorogēnajām vielām. tajos pašos, uz pannas palikušajos, tauciņos liek garneles un nedaudz apcepina, bet nevajag aizrauties. sagriež gurķi, sīpolripas un visu bļodā pie salātiem. to visu pārlej ar salātu mērcīti - balazmiko + laba olīveļļa + pipari un citrona sula vai citronpipari.
kopā ar grauzdiņu ir vienkārši izcili!
apetīti!

8 comments:

  1. ammm.manas šodienas pustdienas,paldies :)

    ReplyDelete
  2. jā, šie būs rītdien. vai nākamnedēļ. :)

    ReplyDelete
  3. klau, man tāds jautājums -
    kas tas balzamiko īsti ir?..
    gribu šo pagatavot, bet īsti nezinu, kas ir balzamiko! ;)

    paldies!

    ReplyDelete
  4. ah, es atradu!
    tas ir Spilvas produkts, vai ne!?

    ReplyDelete
  5. dac

    tas ir tāds izstrādājums, kas taisīts no vīnogu sulas un visi to sauc par balzamiko etiķi, bet savā būtībā tas nebūt nav etiķis, vairāk tāda kā mērcīte, kā garšas pastiprinātājs.
    un to ražo ne tikai spilva ..) tam ir vairāki veidi un to lieto pie salātiem parasti.
    veikala plauktā atradīsi kaut kur pie eļļām.

    bet tas nav obligāts šiem salātiem - tas tik piedod tādu labāku garšu mhm ..)

    ReplyDelete
  6. nu ta. sovakar brodijam vakarinas vininsjs un shamie salati. es jozhu pec garnelem. ines, loti milu. nakamnedelj iemeginashu roku tavas mamms piparkuku miklai - izradas, australi piparkukas nemaz necep un miklu nekur nevar dabut :/ bucja

    ReplyDelete
  7. paldies, ines. bija diktam gardi, es vel pievienoju svaigu avokado un klat piekodam krasni ceptu kjiplokmaiziti, njammm. un sedejam uz balkoninja ar soliito viininju un skatu uz lielo pilsetu un es teicu brodijam : cik zhel, ka nav fochika, lai inese redzetu uz ko muus ir pavedinaajusi :)

    ReplyDelete
  8. es gribētu gan, jā, ka jums būtu fotoaparāts un jūs mani tagad [kad mums rīgā uz ielām ir 40 cm sniega kārta un gaisa temperatūra ir ap -15] pakārdinātu ar savu austrālijas vasaru.

    un, lūdzu, bārbekjū receptes!

    bučas ..)

    ReplyDelete