Monday 14 June 2010

spārniņi

nav jau nekāds jaunums, ka sievietes uz akcijas precēm uzķeras divreiz vairāk. esmu tipiska sieviete. turklāt tāda, kura piektdienā tīši/netīši iegriezās brīvības ielas 'ķekavas vistas gaļas' veikalā. un tavu prieku - vistas spārniņu 'festivāla' atlaides [kilogramā tikai 1.09 Ls]. iegādāju divus kilogramus svētdienas vakara maltītei. svinam vasaru.

spārniņu marinādes.

tātad. savus 2 kilogramus samarinēju divās marinādēs, kas bija diezgan liela improvizācija un klasika vienlaicīgi.

pamatā abām ņēmu olīveļļu.
klasiskajam variantam vēl liku piparus, sāli, balzamiko etiķi un brūno cukuru.

otrajā liku paprikas garšvielu, kaltētās piparmētras [svaigās arī varbūt der], arī brūno cukuru un sāli, piparus.
šie tādi netipiski, bet gardi.

samarinētus bļodās, pārliku ar šķīvi un ledusskapī iekšā - uz kādām sešām stundām sanāca kopā, bet tas vairāk pēc situācijas - tik pat labi varētu likt arī uz pāris stundām.

un tad tik izkārto uz pannas. cep apmēram 200 grādos, kādas 45 minūtes. 

piedevā ēdām krāsnī ceptos kartupeļus ar miziņu. 



nu ja.
lieki piebilst, ka gardum gardi.

2 comments:

  1. glauns šķīvis kauliņiem..

    ReplyDelete
  2. mēs vispār pārsvarā ēdam no šiem glaunajiem šķīvjiem.

    tur zupas šķīvji tādi arī nebija?

    ReplyDelete