Tuesday, 23 February 2016

Vienkāršie griķu miltu cepumi.

Nupat esam pārvākušies un gribēju izmēģināt mūsu jauno gāzes plīti. Jāsaka, ka vienmēr licies, ka gāzes plītis tomēr ir daudz labāka par elektriskajām. Tad nu tapa šie improvizētie cepumi, kurus mani puikas notiesāja ātrāk kā spēju saprast, vai ko vajag mainīt vēl. 
Griķu miltu cepumi ar godži ogām.

160 g griķu milti
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. cepamais pulveris
120 g sviests (vai kokosriekstu eļļa)
100 g brūnais cukurs
1/2 tējk. vaniļas ekstrakts vai pēc garšas vaniļas cukurs
1-2 olas (ja liela, pietiks ar vienu, ja neliela - noteikti 2)

piedevas:
es ierīvēju nedaudz šokolādes
pieliku nepilnu sauju godži ogas
un 1 ēdamkaroti māsas gatavoto mandeļu sviestu ar kanēli


Neliela izmēra bļodā sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri. Noliek uz brīdi sāņus.

Lielākā bļodā sakuļ mīkstu (vai rīvētu sviestu) ar cukuru, kamēr cukurs pakusis. Pievieno vaniļas ekstraktu vai vaniļas cukuru, olas un samaisa, kamēr viss labi viendabīgā masā.
Tad pamazām pievieno iepriekš samaisītos miltus. Kad tas darīts - laiks piedevām. Ar tām nudien var variēt - domāju nākamajā reizē pievienot riekstus vai rozīnes un lielākus šokolādes gabaliņus.

Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 C. 

Uz cepamā papīra pannā liek karotes izmēra bumbiņas. Izmēģināju divus variantus. Jau pieminētās bumbiņas un arī plakanākus cepumus. Bumbiņas, saprotams, bija mīkstākas, bet tas ir gaumes jautājums, kuru no veidiem izvēlies pats saviem cepumiem. Manam teju pusotru gadu vecajam puikam ērtāki bija plakanie, jo vieglāk tos saņemt plaukstā. 
Uz katras pannas izkārtoju pa 12 cepumiem.


Jācep 12-15 minūtes.
Kad izņem no krāsns, ļauj tiem nedaudz atdzist.  
Vislabāk tos uzglabāt būtu sausā cepumu kārbā.




Labu apetīti!

No comments:

Post a Comment