Thursday, 15 March 2012

ideāla picas mīkla

te ir sākusies lietus sezona.
līst jau otro dienu. un šķiet, ka nebeigs nekad. spriežot pēc laika prognozēm - 'nekad' beigsies tikai pirmdien. viss ir slapjums.
tieši tāpēc, dienās kā šī, es izvēlos neko nedarīt. 
pietiek ar iešanu dušā. ap trijiem pēcpusdienā pārvilktu pidžamu uz 'mājas drēbēm'. suņa cepuma neizbēgamu pagaršošanu. 
uuuuun picu cepšanu.


liekas, ka beidzot esmu tikusi pie labākās picas mīklas receptes. tā ir kraukšķīga, bet ne sausa. tā ir plāna, bet ne pliekana.


un es dalos.
te nu tā būs.






picas mīkla.


4 ēdk. viegls baltvīns vai sarkanvīns [1/4 cups]
175 ml silts ūdens [3/4 cups]
3 ēdk. sausā rauga
1 ēdk. medus
1 tējk. sāls
1 ēdk. olīveļļa un vēl viena vēlākam
450 g miltu [3 1/2 cups]


palielā bļodā sajauc vīnu, ūdeni un raugu, kamēr raugs izkusis un viss ir viendabīgs šķidrums.
pievieno medu, sāli un 1 ēdk. eļļu un atkal jau rūpīgi iemaisa.
pievieno trešdaļu miltu un iemaisa ar koka karoti, lai viedojas viendabīga masa bez kunkuļiem.
tad pievieno divas atlikušās daļas un turpina maisīt ar koka karoti, cik vien iespējams - kādas 2-3 minūtes.
tad darbību pārnes uz virtuves virsmas - kur turpina iemīcīt miltus [ar mīlestību] jau pusgatavajā mīklā. mīca, kamēr mīkla viendabīga, vijīga un necik nelīp pie pirkstiem - kādas 6-8 minūtes.


ievieto to tīrā, ar otru karoti olīveļļa ieziestā bļodā, ar pārklātu, tīru dvielīti un ļauj tai 'atpūsties' kādā siltā vietā.
dod tai vismaz 45 minūtes.


tiešām lieliska picmīkla - izmēģini!




apetīti!



puikas vienā elpas vilcienā pazudināja pepperoni picas, bet mums vairāk tika kūpinātā laša un kartupeļu picas.
nomnom.





No comments:

Post a comment