Thursday 15 March 2012

brownie / brūnais / brūnīgais

nereti, pat neesot īsta 'saldā zoba' īpašniekam, sagribas ko saldu, pašgatavotu un ja jau jūesei - tad brūnīgo.
cupcakes te ne tik neesmu gatavojusi, bet arī ēdusi īsti ne. un pat nealkstu.


te viena paties' laba, bet nīstama recepte, jo tā vien gribas ap brūnīgo knakstīties.






brownies/brūnais/brūnīgais.


125 g smalcināti pekanrieksti vai valrieksti [1 cup]
160 g miltu [1 1/4 cups]
1/2 tējk. sāls
3/4 tējk. cepampulveris
170 g šokolādes
170 g sviesta
500g cukura [2 1/4 cups]
4 lielas olas
1 ēdk. vaniļas ekstrakta


sagatavo karstumizturīgo trauku - ieeļļojot to. liek sildīties cepeškrāsni uz 180C grādiem.
rieksti ir tikai opcija, tos var arī nelietot. bet ja tomēr - izkliedē tos pannā un liek cepeškrāsnī apgrauzdēties. pēc tam - atdzesē.


vidēja izmēra bļodā liek miltus, cepampulveri un sāli - samaisa.
citā, lielākā bļodā, ūdenspeldē liek kausēties šokolādi ar sviestu, kamēr masa viendabīga. ņem nost no uguns un pamazām pievieno cukuru. tad pa vienai pievieno olas. tad vaniļas ekstraktu. pēc tam - pakāpeniski pievieno miltus, kamēr veidojas viendabīga, vijīga masa.

izklāj to iepriekš sagatavotajā pannā un pārkaisa ar atdzisušajiem riekstiem.



liek cepeškrāsnī un cep vismaz 30 minūtes.
tad ar koka irbulīti pārbauda mitrumu - ja tas ir pilnībā aplipis ar šokolādīgo masu - ļauj brūnajam pacepties vēl vismaz 10 minūtes. 
ja esi iecienījis 'slapju' brūno - tad ņem to laukā. ja ne - cep, kamēr ap koka irbulīti brūnais tik pat kā nav aplipis.


ņem laukā, atdzesē un knakstās.





apetīti!

2 comments:

  1. draudziņ, cukurs tiešām puskīlō?
    es liku brūno un kanpi pusi un man jau likās baigi saldi, tur nav kļūda ieviesusies? vai arī tu esi baigā kārumniece :)

    ReplyDelete
  2. ir ir tik daudz.
    nu vismaz pēc šīs receptes.
    ar brūno cukuru jau vienmēr citādāk, šeit it baltais.

    un es necik neesmu kārumniece - pate no šī cepiena apēdu vien 2 gabaliņus ..)

    ReplyDelete