Saturday 2 April 2011

lielā zupa- minestrone *







līdzīgi kā nesen aprakstītajai marokāņu harirai, arī itāļu minestronei nav vienas pareizas versijas. tāpēc aprakstīšu savējo, kas sanāca tīri neko un arī diezgan līdzinās tikko kalnos ēstajām.


katlā, nelielā olīvelļas daudzumā, apsautē sakapātus sīpolus, ķiplokus un parmas šķinķīti (man bij pāris vidēji sīpoli, 3 ķiploku daiviņas un kādas 6 plānas šķēles šķiņķa).
klāt liek kubiņos sagrieztus dažus seleriju kātus, 3 tomātus, 3 nelielus burkānus, nelielu cukīni, nedaudz timiāna un raudenes un sarkanās pupas (paņēmu bundžiņu bondjuelles). to visu 5-7 minūtes pasautē. biezumam vēl var pielikt dažas ēdamkarotes tomātu pastas (NE kečupu), ja ir - uzliek kluci cieta parmezāna vai mizas daļu. pārlej ar 2l karsta buljona (pēc izvēles - kādu), liek vāku virsū un pusstundu uz lēnas uguns vāra. tad pievieno nedaudz makaronus (vai rīsus) un vāra vēl 5-10 minūtes. 
lej šķīvjos un dāsni pārkaisa ar sarīvētu parmezānu.


Buon appetito!

* - Minestrone (Italian: minestra [soup] + -one [augmentative suffix] hence "the big soup," the one with many ingredients)

2 comments:

  1. Sveika! Kā citādi var ar Tevi sazināties? Man patīk šis sajūtu gardumu blogs, tādēļ gribu uzrunāt vienas kulinārijas lietas dēļ.

    ReplyDelete
  2. sveika, elīn.
    tieši ar mani var sazināties rakstot uz e-kasti ines.roz@gmail.com
    bet, piemēram, tieši šo minestroni ir pagatavojis ivo ..)

    ReplyDelete