Tuesday 12 April 2011

pusdienas ar ilzi.

visas brīvdienas liekas kā svētdienas.
šī jau ceturtā pēc kārtas un es nesaprotu, kur palikušas pirmās trīs.
bet piektdien, kad brīvs bija tikai pirmsvakara periods - pie manis ciemos beidzot BEIDZOT atbrauca ilze. joprojām varu apgalvot - ka ceļš no dienvidiem uz ziemeļiem šeit liekas kas tāls un tam īpaši jāgatavojas. es līdz pat brīdim, kamēr meklēju viņu starp trīs Finsbury metro izejām, neticēju, ka viņa tiešām atbrauks.
tāpēc tas bija jāatzīmē ar īpašām pusdienām.
pa ceļam no metro, iegājām vietējā svaigas gaļas veikalā - kur iegādāju jēra 'chops' gabaliņus ar kaulu un vēl ko līdzīgu. nopirku īstu sulu un dārzeņus. tur pat arī tikko ceptu bageti, kurai pusi, pa ceļam līdz mājām, ilze pamanījās pazaudēt. es tiešām nesaprotu kā to var izdarīt.
tā kā diena bija +20 grādu karsta, nebija ilgi jādomā, ka ēdīsim uz terases. un visu vajadzēja darīt ātri, lai saule būtu tur pat, paspētu izžaut veļu un man vēl atliktu manas piecpadsmit minūtes, lai aizveļļotu līdz darbam.
tāpēc tapa ātrais jērs. uz pannas.
tos jēra gabalus, kurus pārspīlēti laipnais turks man bija sapakojis, ieliku bļodā - apbārstīju ar sāli un pipariem un ierīvēju viena laima miziņu kā arī iespiedu tā paša laima sulu - visu rūpīgi samaisīju/samīcīju un uz 5minūtēm ļāvu gaļai aprauties ar skābumu.




un par salātiem pat nav, ko rakstīt.
pavisam klasiskie dažādu lapu salāti. rukola [es bez rukolas vairs nevaru]. paprika. tomāts. avokado. un....tikai tāpēc, ka man nav salātu eļļas un citu sīkumu, iegādājos tesco gatavo mērci - medus ar sinepēm. ļoti laba. neko labāku par tādu cenu pat vēlēties nevar.



pusdienas bija lieliskas.
ar ilzi izrunājām visu iekavēto. un beigu beigās palutinājām sevi ar pistāciju saldējumu.

mēs abas pucējamies, viena otru satiekot, jo
satikšanās ir kā svētki. 


3 comments:

  1. aleks.
    es tak saku, visu vajadzēja ātri ..)

    ReplyDelete
  2. Brīnišķīgi fotoattēli un labi uzrakstīts! Es domāju, ka jums bija labi pavadīts laiks, vai ne? Bet jūsu tekstā es saskatu skumjas. Vai tikai man tā šķiet? Jebkurā gadījumā jūs vienmēr varat izmēģināt kaut ko jaunu, kas jūs iedvesmo. Protams, jautri pavadīt laiku svaigā gaisā ir lieliski! Un izklaidēties tiešsaistes vietnēs arī ir lieliski. Atrodi savu un neesi skumjš :) Lai gan. Kāpēc es dodu padomus? :)

    ReplyDelete