Tuesday 26 April 2011

Sa-cepiens








man arvien vairāk šķiet, ka iepriekšējā dzīvē esmu bijis itālis. žēl tikai, ka valodu neatceros.


viens pavisam elementārs, bet gana gards sacepums.
ņem vienu palielu vai divus vidējus baklažānus, sagriež ripiņās un ripiņas pārkaisa ar sāli un uz kādām 40 min atstāj pasuloties. 
pa to laiku sakapā vienu palielu sīpolu un kādas 3-4 ķiplokdaiviņas. plānās strēmelītēs sagriež kādas 10 šķēles prosciutto. Atmizo un izsēklo 5-6 lielus tomātus. uz pannas apcep sākumā sīpolus, ķiplokus un šķiņķi. tad liek klāt tomātus, nedaudz sāli, piparus un uz lēnas uguns 40 min sautē.
Olīveļļā apcep baklažānus no abām pusēm, kamēr dzeltenbrūni. noņemot no pannas uzreiz eļļu maksimāli nosusina.
Cepampannā ielej daļu tomātmasas, tad kārto baklažānus, tad pa virsu šķēlītēs sagrieztu mocarellu (man izgāja 3 bumbas). visticamāk, ka šo procesu atkārto vēlreiz. tad pārlej ar atlikušo tomātu masu un pārkaisa ar rīvētu parmezānu. 
liek cepeškrāsnī uz kādām 40 min.


gatavs!

No comments:

Post a Comment