Monday 14 February 2011

gandrīz papardelle ar tomātmērci jeb kas sanāk no nekā



ziemā, kad nevar dārziņā izsktriet pēc zaļumiem un dārzeņiem, vai laiski pastaigāties pa tirgu, ēst gatavošana vairs nemaz man neliekas aizraujoša. visu vajag ātri, garšīgi un cik iespējams veselīgi.lai vairāk laika atliek spēlītēm ar Jēkabu.
kādu vakaru pat bija ārkārtīgs slinkums iepakoties jakās un aizdoties uz veikalu savākt pārtiku tāpēc nācās "tīrīt plauktus"
gribējās pastu. un sanāca arī.

sāku es ar burkāntomātu mērcītes gatavošanu.
uzkarsē pannu ar olīveļļu, kad eļļa karsta met virsū sakapātus ķiplokus, man bija divas daiviņas. tos nedaudz pacep un liek klāt rīvētus burkānus. cepina, liek klāt noblanšētus+sakapātus tomātus. man ledusskapī par laimi bija trīs lieli plūmjtomāti. cepina. saberž piparus, tos klāt. pēc garšiņas arī sāli.piešauj arī sarkanvīnu. un es pieliku arī divus vientuļos atlikušos saulē kaltētos tomātiņus. un savu kaltēto baziliku. to vēl lēni pasutina un gatavs.
nebija gan nekādu makaronu, toties bija lazanjas plāksnes, kuras novārīju sālsūdenī, kam klāt šļuka olīveļļas un pēc tam sagriezu.tos es uzskatīju papardelles(plati makaroni) vārda cienīgiem.

kad makaroni gatavi tos sajauc ar mērcīti un pārkaisa ar kādu cieto sieriņu, kas arī par laimi metājas ledusskapī.
labu


No comments:

Post a Comment