Friday 14 January 2011

načos načos

ar šo lielisko un ātri pagatavojamo uzkodu mani ir saslimdinājusi andra. tā es arī tos saucu - andras načosi, jo nevienu citu recepti vai pagatavošanas veidu neesmu uzmeklējusi un nemaz netaisos to darīt - zinot, cik labi man tīk šī te. 
andras načosi.


1-2 pakas načos čipsu, andra saka, ka apaļie labāki, bet der arī visi citi
1-2 bundžas sarkano pupiņu
siers
300-400 g lielopa maltā gaļa
3 ķiploka daivas
stiprās garšvielas
dilles, pētersīļi
vēl ļoti labi arī, ja pirms pēdējās siera kārtas uzliek sagriezta avokado gabaliņus.




uz pannas apcep ķiploku, malto gaļu, kuru bagātīgi uzlabo ar garšvielām - speciālajām meksikāņu vai čilli vai sarkanajiem pipariem - drupinātiem, pulveri vai kas tik lielajā garšvielu lādē atrodams. protams, nepārspīlēt ar dāsnumu.


karstumtraukā izbārsta načosus, izkaisa rīvēto sieru, pārliek pāri sacepto malto gaļu, pupiņas, kurām noliets tas šķidrums, kurā tās uzturās. tad pārber atkal načos čipsus, pārkaisa sakapātas dilles un pētersīļus un atkal pāri sieru.




liek krāsnī uz kādiem 200 grādiem, kādām 15-25 minūtēm.





1 comment: