Wednesday 12 January 2011

rozentāls nr.4

ir jau trešdiena, bet tikai tagad pieķeros pastāstīt kā mums gāja svētdienas 'rozentālā'. divos vārdos - bija lieliski. bet no 'lieliski' vien jau nepaēdīsi.
jau toreiz, rozentālam nr.3 noslēdzoties, zināju, ka nākošajā reizē gribu pagatavot lazanjas un pāris draugiem - gaļas neēdājiem - biju arī solījusies, ka pēc 'cepeša rozentāla' var cerēt arī uz veģetāru piedāvājumu.
par visu pēc kārtas.


svētdienas drēgnais un lietainais laiks bija kā radīts, lai sāktu ar siltām uzkodām - šampinjoncepurītēm un karstu, sildošu zupu. tom kha zupa ir mana šīs ziemas iecienītākā zupa, ar lielisku garšas un siltuma sajūtu. jāsaka godīgi, veģetāro variantu es gatavoju pirmoreiz, bet šīs sfēras pieredzējušie man nebeidza apgalvot, ka tā man izdevusies lieliski [zupas pamatā bija bazilika buljons, 2 laimu sula, brokolis, burkāna ripiņas, kukurūza un tofu siers]. par to liels prieks.


pēc kārtīgas sasildīšanās un jau kādas vīna glāzes, visi bija gatavi arī lazanjām. par lazanju pašu jau rakstījusi esmu pasen, bet veģetāro, gluži tāpat kā zupu - taisīju pirmoreiz. pamatmasai izmantoju smalcinātus sīpolus, sīki grieztu cukini, rīvētu burkānu un briedinātus sojas gabaliņus, visu pārējo liku tāpat kā tradiconālajai, tikai bez pastas un, saprotams, gaļas.


par saldā ēdiena galveno prieku man jāpateicas savam tētim, kurš jau vasarā mani apgādāja ar zemeņu kastēm - pilna saldētava stāv zemenēm, kas ieliktas uz ziemu - īstām lavijas zemenēm, ar īstu zemeņu garšu. ziemas 'rozentāls' likās gaužām piemērots, lai atnācējus pakārdinātu ar vasaru. tā arī darīju - sablenderējot atkusušās ogas ar nedaudz cukuru un piedāvājot to ar vaniļas-biezpien-laima krēmu.
viss izdevās lieliski un bez starpgadījumiem. 




paldies visiem restorāna apmeklētājiem.


pēdējo dienu virpulī esmu nedaudz ievilkta arī es, tāpēc ikvienam nu ir iespēja arī izlasīt nelielu interviju ar 'rozentālu'.
paldies agnesei http://www.whimsicalagnesiga.com/?p=9678
un jo lielāks sandijam no designblog.lv - http://www.designblog.lv/2011/01/11/maj-restorans-rozentals/




tiekamies jau nākošajā 'rozentālā'


apetīti!

No comments:

Post a Comment