Monday 31 January 2011

ĶIRBJU PĪRĀGS

Nav jau īsti ķirbju laiks, bet draugi vakar sagrieza savu lielo dārza brīnumu un mums tika mazākā ceturtdaļa..aptuveni 5-6 kg.
Un tad nu šodien ķirbju ēdienkarte. Ķirbju krēmzupa. Un
Ķirbju pīrāgs, kurš varētu saukties arī par pudiņu vai sacepumu.. vai kā nu labāk patīk. Smaržoja visa māja.. ārkārtīgi garšīgi smaržoja.
Recepti atradu globālajā tīmeklī, bet, kā jau parasti - paimprovizēju.

800g ķirbis
1 bundža kondensētais piens
60-70 g sviests
70g manna
50g milti
2 olas
vaniļas cukurs
malts ingvers
šķipsna sāls
1/2 citrona sula
pūdercukurs



Kirbi vajag dabūt mīkstu. Es sutināju katlā. Uz nelielas uguns, bez ūdens, pārkaisīju nedaudz ar maltu ingveru. Noteikti var arī cepeškrāsnī pacepināt. Un tiem, kam ir sautējamais katls - vispār super.
Mīkstu sviestu samikserēju ar olām, sāli un vaniļas cukuru. Pievienoju kondensēto pienu, miltus, mannu, citronu sulu un atdzesētu, sablenderētu ķirbju masu. Masa bija tāda pašķidra. Lēju ietaukotā+ar mannu izkaisītā pannā un cepu 170grādos aptuveni 1 stundu. Smaržoja ļoti garšīgi. Un tāāādas kraukšķīgas karamelizētas maliņas.. :) Ēdām visi. Arī Gints un Kristīne.

1 comment:

  1. Opacā! Šī ir arī mūsmāju iemīļotā ķirbju recepte! Lai arī kaut kā parasti liekas par saldu, tomēr pīrāhs pāri nekad nepaliek! Man gan tās malas ne nieka karamelizētas nesanāk un vēl kas - vislabāk man viņš garšo atdzisis, kad to iespējams arī smuki sagriezt!

    Paldies, ka atgādināji! Steigšus jāmeklē ķirbi!

    ReplyDelete