Thursday 31 January 2013

Falāfels




šī ēdiena pagatavošanai jāķeras klāt dienu iepriekš. ir jāieliek lielā ūdens daudzumā turku zirņi uzbriedināties uz diennakti.
nākošajā dienā/vakarā nokāš, nosusina.
liek blenderī, klāt liek sāli, piparus, kuminu, koriandra sēklas,  kajennas vai čilli piparus un sodu. garšvielas uz sajūtu. sablenderē līdz pastas konsistencei. ļauj atpūsties.
smalki sakapā vienu sīpolu, 4-6 daiviņas ķiploku, nedaudz pētersīļus un ja ir vēlme - kinzu. arī to ieblenderē masā.
saveļ bumbiņas 3-4 cm diametrā.

man frittera nav, tāpēc mazā katliņā uzkarsēju eļļu apmēram pusbumbas augstumā. liek bumbas iekšā - burtiski uz pusminūti, tad apgriež otrādi. velk ārā un uzliek uz salvetes vai dvieļa, lai notek eļļa.
pasniedz siltus ar salātiem. var kādu bezgaršas jogurtu vai jogurta mērci, lai sulīgāk.




No comments:

Post a Comment