Monday 31 December 2012

zīdaiņu cepumi

vecā gada izskaņā, ielikšu te vēl vienu recepti. tā būs veltīta manas māsas dvīņiem. nora un bruno ir 8 mēnešus veci un nupat sāk parādīties pirmie zobi. šī recepte laba ar to, ka tur nav cukura, sviesta vai olu  - kas viņu vecumā tomēr laikam nav īsti vēl piemēroti.


[bruno un cepums]

zīdaiņu cepumi.
[bez olām, sviesta un cukura]

250 g auzu pārslas [1 cup]
80-100 g sausā rīsu putra [1 cup]
1 nogatavojies banāns
2 ēd.k. rapšu eļļa [canola]
2 ēd.k. ūdens


auzu pārslas blenderī sasmalcina teju līdz miltu konsistencei. bļodā liek kopā tās un sauso rīsu putru. bruno un norai rīsu putra nav no iecienītākajām, tāpēc šis ir labs veids kā ar to tikt galā. rīsu putra ir ļoti viegla, tāpēc tā sanāks padaudz. es beigu beigās ņēmu 'uz aci'. 



citā bļodā ar dakšu samīca nogatavojušos banānu, pievieno eļļu un ūdeni. 






kad masa viendabīga, pievieno to cepumu 'miltiem' un kārtīgi iemaisa. veidojas ķepīga masa, jo banāns + auzu pārslas veidojas par vienu lielu lipekli. pēc vajadzības var pievienot vēl sauso rīsu putru. kad masa daudz maz līdzinās mīklai - novieto to uz pannas lieluma cepamā papīra gabala, kas apkaisīts nedaudz ar rīsu putru. mīklu nedaudz izspaida pa papīru un arī apkaisa ar sauso rīsu putru, lai vieglāk izrullēt. tad to izrullē pa visu papīru, bet ne pārāk plānu. 



ar nazi sagriež garenos gabalos vai, pēc vēlēšanās, izspiež formiņas, un liek cepeškrāsnī, kura uzsildīta uz 180C grādiem. 
visa māja smaržos pēc banāniem un jau pēc 10 - 15 minūtēm tie būs zeltaini brūnīgi - gatavi! izņemot no krāsns būs vēl pamīksti, bet atdziestot - sacietēs.




cepumi nedrūp un ir viegli zelējami. 
kā izrādās, tie garšo arī 5gadīgajai lielajai māsai ..)

lab'apetīti!


Laimīgu Jauno!



2 comments:

  1. Rīsu putras vietā var likt samaltus rīsus vai risu miltus, vai vārītu blenderetu Rīsu putru? Jo es saprotu, ka te domāts paciņu putra. Mes tādas nepērkam, paši gatavojam. Un tas ari nebūtu loģiski dēļ cepumiem pirkt Rīsu putru. Lētāk speciālus cepumus jau gatavus nopirkt.

    ReplyDelete
  2. Sveika!
    Jā, protams - variē ar sastāvdaļām! Arī milti derēs!

    ReplyDelete