Monday 31 May 2010

maltīte atpūtā

 u live, u love, u lunch
[c. kāda britu iestādījuma sauklis, pamanīts riteņošanas laikā]

'maltītes' un mans pašas atvaļinājums nu ir galā. vismaz - pirmais šovasar.
biju aizdevusies ciemos. uz salu pie draugiem un citām plītīm un restorāniem. 
tā kā šajā brīvajā nedēļā neko nebiju īsti plānojusi - tikai galamērķus, viss bija vēl lieliskāk kā cerēts. paldies par to maniem draugiem.

un te nu es padalīšos ar šo to no tā, ko baudīju:

jāsāk laikam gan ar to, ka teju katram ar kuru iepazinos uz salas, mans vārds saistījās tikai ar vienu un atcerēties mani tāpēc nebija grūti.

kalvis mani brokastīs cienāja ar tostiem, kas klāti ar sieru un džemu [šajā gadījumā, liekas, ka bija upeņu un dzērveņu].
jāatzīst, nekad iepriekš šo kombināciju nebiju mēģinājusi, bet ir patiešām labi.


jau nākošajās brokastīs tiku pie savas iecienītākās britu viekalos iegādājamās sulas - tropicana. ja nemaldos, esot braitonā vien, izdzēru vismaz 9 iepakojumus [akcija - pērc 3 un maksā par 2 - uz mani iedarbojās vistiešākajā veidā]. 
brokastīs - karstmaizes ar mozarellu, tomātu un svaigu baziliku.


vakarā tika pagatavots arī kāds stiprāks dzēriens pirms iziešanas aktīvā atpūtā uz deju grīdas.
viss vienkārši - Pimm's ar limonādi [derēs arī Sprite vai 7up], svaigām piparmētrām un citrusaugļiem [mūsu gadījumā tika izmantoti apelsīni un laims].

kādās citās vakariņās kristīne ierādīja savas mamms burkānu uzkodu recepti.
tātad - burkānu salmiņi tiek likti cepešpannā, kas izklāta ar foliju [tā, lai malas būtu uz augšu], tiem pārlej pāri saldu sarkanvīnu vai sangriu un pārkaisa ar timiānu vai kādām citām iecienītām garšvielām. liek sutināties uz kādu laiciņu, kamēr burkāni uzņem vīnu. turpat citā pannā tika likti arī kartupeļi ar garšvielām - bet tas jau nu gan nevienam laikam nav nekas jauns.


viendien nevarēju atteikties arī no pavisam tipiskām 'english breakfast'.

un kur nu bez braitonas 'fish&chips'. [atļaušos atzīmēt - tā ir mazā porcija ar mazo zivi, kuras izmērs ir aptuveni 20-25 cm]. kaijas tur praktiski nekad nav badā.


iepriekšējais 'maltītes' ieraksts, kur skatāms video ar fabio 'slepeno' ģimenes brokastu recepti spēj mani uzjautrināt vēl šodien. bet tikmēr, kamēr es tur biju - tapa vēl kāda 'slepenā'.
vārīti mazie kartupelīši - griezti uz pusi un izkārtoti pannā - tad katram ticis pa gabaliņam kūstoša siera un virsū šķēlīte šampinjona [ak. un šoreiz to pat neizdomāju es!]. cepeškrāsnī liek un cep ar režīmu 'no augšas' kādas 10-15 min.. 


atpūtos es ne tikai ēdot un dzerot, bet tas jau tomērt laikam ir cits stāsts.




paldies par pacietību,

ines.

3 comments:

  1. no visa mazliet sakārojās arī man.

    ReplyDelete
  2. staro pozītivisms. it visā. forši.

    ReplyDelete
  3. man ar gribes teikt, ka tas viss tā forši izlasijās -izskatijās un dikti labi garšoja :) caur bildēm jā.

    ReplyDelete