Wednesday 19 May 2010

gazszpachooo







dienām kā šīm der kaut kas auksts un viegli pikants. piemēram, Gaspacho. spāņu aukstā zupa, kurai versijas ir vairāk nekā latviešu aukstajām zupām.

manējā:
4 lieli gatavi tomāti
3 sarkanie pipari
2 ķiplokdaivas
1 neliels sīpols
5 nelieli gurķi
pāris laksti bazilika
tabasco, sāls, pipari, olīveļļa, baltvīna etiķis
tomātu sula

Pipariem iznem iekšas un pusstundu grillē cepeškrāsnī uz kādiem 200 grādiem. tomātiem novelk ādu (iegriežot krustu un uz pusminūti iemetot varošā un pēc tam aukstā ūdenī).
piparus, tomātus un gurķus sagrieš nelielos gabalos un kopaa ar saspiestu ķiploku, sīpolu, tējkaroti etiķa, 4-5 tējkarotēm eļļas met blenderī un sakuļ.
tad pieliek sāli, piparus, tabasco, sakapātu baziliku un pec vēlmes pielej tomātu sulu līdz vēlamajai konsistencei.
tad uz 0,5-1h liek ledusskapī.
roozā vīns labi pirms un pēc...

2 comments:

  1. Es to gazpachoo cienu daudz vienkāršākā veidā - blenderī iemet vienu lielu tomātu, vienu mazu gurķīti, šķēlīti baltmaizes, 1/4 daļu sīpola un 1/5 daļu ķiploka daiviņas, 1 ēdamkaroti olīveļļas un 1 tējkaroti baltvīna etiķia. Blenderē līdz vienabīgs. Liec ledusskapī uz stundu. Pasniedzot iemaisa sauju kubiciņos sagrieztas paprikas (visu krāsu) un sīki sagrieztu zaļumu (dilles, baziliks, ...). Viss!

    Pārējais process manuprāt ir lieks un tikai bojā garšas tīrību.

    ReplyDelete