Monday 12 August 2013

Melnais Princis

Melnais princis laikam ir viena no manām spilgtākajām kulinārajām bērnības atmiņām. Precīzāk laikam jau būtu, Melnā prinča krēms un tas, ka tas bija viens no maniem pirmajiem prinčiem. Gadiem mamma šo nebija taisījusi. Nu tad te nu būs. 




Melnais Princis.

mīklai:
1 ola
1 glāze skāba krējuma
2 ēdamkarotes kakao
1/2 burciņa (200 g) iebiezināts piens ar cukuru
1 tējkarote cepamais pulveris
2 glāzes milti

krēms:
250 g mīksts sviests
2 ēdamkarotes kakao
1/2 burciņa iebiezināts piens ar cukuru

ievārījums
melnā šokolāde
rieksti



Mīklas sastāvdaļas visas kārtīgi samaisa. Gredzenveida formas pannu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi. Samaisīto mīklu ielej sagatavotajā pannā un ļauj 1 stundu tur pastāvēt. Cepeškrāsni uzkarsē uz 200-220 grādiem un 10 minūtes cep. Tad grādus samazina līdz 170-180 un cep vēl 30 minūtes. Ar koka irbulīti pārbauda, ja mīkla nelīp klāt - gatavs!
Izņem no gredzena, ietin cepampapīrā un atstāj tā līdz atdziest. Kad atdzisusi - pārgriež šķērsām, lai sanāk divi gredzeni. 

Starp gredzeniem iesmērē ievārījumu (zemeņu, aprikožu, vai vēl kādu citu) un sagatavoto krēmu (krēmu uz viena, ievārījumu uz otra un saliek kopā). Virsū arī apsmērē krēmu, pārrīvē pāri melno šokolādi un ja kārojas - drupinātus riekstus.




Pavisam brīvs no rasistiskām iezīmēm - Melnais princis!
Ļoti varētu piestāvēt Melngalvju namam.


apetīti!






No comments:

Post a Comment