Tuesday, 24 May 2011

sparrrrģeļi

jau maija beigas.
viss zaļais sazaļojis un jāspēj tik izbrīvēt brīvs brīdis garšas kārpiņām visu izbaudīt.
ar mammu un māsu 6dien bijām Borough Market [pie london bridge]. tirgus darbojas no 4dienas līdz 7dienai, bet pats nopietnākais laiks tā apmeklējumam būtu 6dienas rīts. tad gan tur arī pašas drūzmīgākās stundas. 
mēs bijām pēc 13.00 un nebija ne vainas. pamatīga tirgus garša. un smarža. un ir iespēja pagaršot jebko.
sākot no olīveļļām, briežu desām, sieriem un beidzot ar biešu pūderi un tapenādēm.


mans šī pavasara favorīts ir sparģelis.
nesaprotu, kāpēc latvijā to neaudzē čupām vien.
kārtīga bunte pietika uz mums trim.
katliņā, vārošā sālsūdenī, ieliek sparģeļus, sagaida, kad to krāsa kļūst vēl zaļāka un ņemot laukā uzreiz liek aukstā ūdenī, lai tie nezaudē krāsu. pēcāk tos apcep sviestā. ļoti labi arī, ja kombinē ar sviestā apceptu rīvmaizi. 
neko vairāk par sparģeļiem arī neprasās, bet neba tas bija vienīgais, ko mēs tur iegādājām.
mamm nekad vēl nebija ēdusi saldo kartupeli. tāpēc šī bija lieliska iespēja beidzot to izdarīt. garšojot tāpat kā tie, kuri apsaluši.


vēl tirgū tikām arī pie pavisam aromātiska un svaiga pesto, brieža gaļas desas, maizes ar valriekstiem un siera.

No comments:

Post a comment