Tuesday 21 September 2010

Pildītās paprikas

Ļoti rosīga pirmspusdiena. Pusdienām gatavoju rudenīgu ēdienu - pildītas paprikas. Kamēr vēl tirgū ir dabonami zaļumi, lieku tos gandrīz visur, tamdēļ arī te gaļa tika atsvaidzināta ar pamatīgu zaļumu bunti. Bet zinu, ka garšvielas un zaļumi ir garšas un gaumes lieta, tos nu katrs pats - kā grib un sanāk. Pārējais viss - sastāvdaļas un process - diezgan tradicionāls, bet tā ka MALTĪTEI pildītās paprikas neviens vēl nebija piedāvājis, ieskats manās šīsdienas pusdienās.

Maltā gaļa 700 - 800 grami
Paprikas 7 normāla izmēra
Sīpols
Ķiploka daiviņas
Rīsi
Zaļumi
Sāls
Pipari



Apzeltināju uz pannas sīpolus. Pievienoju maltajai gaļai (man patīk jauktā - cūka+liellops). Tāpat sasmalcinātu ķiploku un zaļumus. Sāli, piparus un pārējās garšvielas - to nu gan - pēc sajūtām un vajadzības. Un vēl nedaudz (sauju) aptuveni 7 minūtes pavārītu rīsu. Droši vien var arī nelikt, bet tā nu iegājies..
Un sapilda to visu iztīrītās paprikās.


Cepurītes virsū, cepamtraukā un plītī iekšā. Ak jā, traukā ielēju ūdeni - nu apmēram trešdaļpaprikas augstumā. Un pieliku ūdenim mazliet garšvielas. Liku vāku, lai neapdeg. Cepu aptuveni 1 stundu 180 grādu temperatūrā. Sanāca garšīgi.. kā vienmēr..



2 comments:

  1. visas evitas mīļākās receptes sākoties ar 'apzelta sīpolus' ..))

    bet mjā. žēl, ka tā mārupe nav tuvāk.
    aizsūtītu kurjeru.

    mm.

    ReplyDelete
  2. Evitaaaa - sīpolus var arī nelikt! ;)

    ReplyDelete