Maltā gaļa 700 - 800 grami
Paprikas 7 normāla izmēra
Sīpols
Ķiploka daiviņas
Rīsi
Zaļumi
Sāls
Pipari
Apzeltināju uz pannas sīpolus. Pievienoju maltajai gaļai (man patīk jauktā - cūka+liellops). Tāpat sasmalcinātu ķiploku un zaļumus. Sāli, piparus un pārējās garšvielas - to nu gan - pēc sajūtām un vajadzības. Un vēl nedaudz (sauju) aptuveni 7 minūtes pavārītu rīsu. Droši vien var arī nelikt, bet tā nu iegājies..
Un sapilda to visu iztīrītās paprikās.
Cepurītes virsū, cepamtraukā un plītī iekšā. Ak jā, traukā ielēju ūdeni - nu apmēram trešdaļpaprikas augstumā. Un pieliku ūdenim mazliet garšvielas. Liku vāku, lai neapdeg. Cepu aptuveni 1 stundu 180 grādu temperatūrā. Sanāca garšīgi.. kā vienmēr..
visas evitas mīļākās receptes sākoties ar 'apzelta sīpolus' ..))
ReplyDeletebet mjā. žēl, ka tā mārupe nav tuvāk.
aizsūtītu kurjeru.
mm.
Evitaaaa - sīpolus var arī nelikt! ;)
ReplyDelete