Wednesday 22 September 2010

Džeimija vista




Kādā vakarā, klīstot pa tīmekli, uzgājām Jamie Oliver does Tv sērijas. Pirmajā no tām viņš viesojās Marakešā, no kuras arī ir šī recepte.
Jāsaka uzreiz- tā vista bij lieliska- mēs [Alise un Ģirts] līdz šim tik gardu nebijām ēduši :)
Tad par visu pēc kārtas.


Iepirkumu saraksts:
Vista [jebkuras daļas, bet ne vesala] - mums bija 2 kājiņas un 3 šķiņķīši
Koriandra sēklas, maltas - 1 tējk. ar kaudzi
Ingvera pulveris - 1 tējk. ar kaudzi
Kumīns [grieķu ķimenes] - 1 tējk. strīķēta
Olīvas - [pēc garšas - likām vienu sauju, bet bij par maz]
Sālīti citroni [mums gan Stokmanī nesanāca tādus atrast, ja kāds zin kur šie dabonami, pastāstiet - mēs šoreiz izlīdzējāmies norīvējot vienam svaigam citronam miziņu] - 1-2
Safrāns [ar' iztikām bez, bet nākrošreiz ņemsim :)] - šķipsna
Fenhelis - 1
Sīpols - 2
Ķiploks - 4 daiviņas
Olīveļļa
Sāls
Pipari


Daudz jaunu garšu- tas bija pirmais iemesls, kāpēc gribējās ko šādu pagatavot.
Tad nu pie lietas!


Olīveļļā iejauc koriandru, ingveru, kumīnu, sāli un piparus- to iesmērē vistā un atstāj uz pāris stundām iemarinēties. [Mēs bijām ļoti izsalkuši, tāpēc cepām uzreiz.]
Katliņā apcep sīpolus. Tad apcep/apbrūnina vistu . Pievieno rupji sagrieztu ķiploku, fenheli [8 daļās], citronus, olīvas, safrānu. Pielej ap 400/500ml ūdens, liek vāku virsū un sautē 1,5h. Tik vajag pieskatīt, lai galīgi ūdenīts neizsautējas un viss nepiedeg :)


Ēd kopā ar kuskusu.


Dikti vienkārši un šķiet, ka te nu dien var improvizēt ar dažādām piedevām. Un pats foršākais ir tas, ka šis ir viena katliņa ēdiens. Nav jāsmērē kaudze ar pannām. Visu sakapā, samet kaliņā un pacietīgi gaida to pusotru stundu, elpojot garšīgu gaisu.
Labu apetīti ;)

1 comment:

  1. izklausās lieliski ..)

    un paldies jums abiem par dalīšanos.
    katanas ieceļotāji?

    ReplyDelete