Tuesday 14 February 2012

auzu-pekanriekstu-šokolādes cepumi.

lietains, ļoti vējains un auksts rīts. kādi +12 C. 
šāda te esot ziema. 
šorīt Medaino [suneni Honey] atradu virtuvē 'mazgājam traukus'.
lieki piebilst, ka neviens viņai nebija lūdzis izlietnē atrasties ar visām četrām un šis bija viņas vienpersonisks lēmums uzņemties šo mājas soli. 
jāsaka, viņas pārsteigums, mani ieraugot, bija neviltots. 


jau vakar vakarā, paralēli gatavojot cēzara salātus, gribēju uzcept arī cepumus.
Bet tā kā salāti un filma 'Pina' [kuru iesaku visiem] mani bija pabarojuši jau pārpārēm - cepumu cepšanu atstāju šimrītam.


Auzu pārslu-pekanriekstu-šokolādes cepumi.


110 g sviesta [istabas temperatūras]
85 g cukurs
250 g gaiši brūnais cukurs
1 tējk. sāls
1 tējk. vaniļas ekstraka
2 lielas olas


375 ml miltu [1 1/2 cups]
1 tējk. cepamā soda
1/2 tējk. malts kanēlis
1/4 tējk. malts muskatrieksts
1/8 tējk. maltas krustnagliņas


90 g auzu pārslas
250 g pekanrieksti
250 g šokolādes čipšu cepšanai
1/3 vidēja izmēra apelsīnmizas - smalki sakapātas


bļodā ar mikseri uzkuļ istabas temperatūras sviestu, tā, lai tas ir tāds viegls un gaisīgs. tad pievieno abus cukurus, sāli un vaniļas ekstraktu. turpina kult. pa vienai pievieno abas olas. izveidojas tāda krēmīga masa.


citā bļodā sajauc miltus ar sodu, muskatriekstu, kanēli un krustnagliņām. visu samaisa, lai viendabīga pulvermasa. pusi no tā pievieno sviesta masai un iekuļ. kad pirmā daļa miltu labi iemaisījušies, liek klāt otru daļu.


tad pievieno visu atlikušo - pekanriekstus, auzu pārslas, šokolādi un apelsīnmizu.
visu kārtīgi samaisa. izveidojas masa, kuru grūti maisīt ..)




uzkarsētā cepeškrāsnī, apm. 180C, liek uz cepampapīra izkārotus tējkarotes apmēra lieluma pikučus. tie izplūst, tāpēc dodiet tiem rūmi ..)




galarezultāts gards.
apetīti!






No comments:

Post a Comment